Haberler

'Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" Projesi

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile yürütülen "Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile yürütülen "Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Çorlu Meslek Yüksek Okulu'nun çok amaçlı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Türkiye'de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlamak için bu projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Rektör Şimşek, Çorlu Meslek Yüksek Okulu'nun kısa zamanda çok güzel işlere imza attığını ifade ederek, "Yaptığımız işlerde daima teorik ile pratiği birleştirmemiz lazım. Burada da, bunu başardık. Öğrencilerimiz, okulumuzda eğitim öğretim alırken, iş birliği içinde olduğumuz firmalarda da haftanın belli saatlerinde bulunarak pratik yapıyor. Böylece, hem yaptıkları işi benimsiyor, hem de öğrendiği bilgileri hayata geçiriyor." diye konuştu.

Projenin, çok faydalı bir çalışma olduğuna inandıklarını belirten Şimşek, öğrencilerinin sosyal güvencesinin de projedeki iş yerine gitme saatleri oranında hemen başlamış olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin okulu bitirip mezun olduklarında hemen aynı iş yerinde çalışmaya başladıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu proje bir açıdan da iş garantili okul oluyor. Bizler, bu çalışmaların yanında değişik Avrupa Birliği projeleri de üretiyoruz. Daha çok yapılacak iş var. Sanayici bizlerden kalifiye ara eleman istiyor. Bu ihtiyacı kapatmak için bölümlerimizden öğrenciler yetiştirerek hayatın içinde yer almalarını sağlıyoruz. Yaptığımız eğitim öğretimde öz güveni tam öğrenciler yetiştirmek zorunda olduğumuzun da bilincindeyiz. Namık Kemal Üniversitesi olarak bütün ilçelerdeki meslek yüksek okullarımıza gerekli desteği sağlıyoruz.'

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, hayata geçirilen projenin küçük gibi görünen ama aslına bakıldığında çok büyük bir adım olduğunu söyledi.

Şahin, bölgede kurumlar ile iş birliği çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Trakya'yı geleceğe taşımak adına çalışmalar üretip onları tek tek hayata koyuyoruz. Kurumlar bize proje getiriyor, bizler de onları elimizden geldiği seviyede destekliyoruz. Üniversite ile aramızdaki iş birliği sayesinde öğrencilerimizin öğrendiklerini pratik olarak da hayata geçirme imkanı doğuyor. projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş de, öğrencilerinin proje kapsamında haftanın belirli günlerde iş birliği yaptıkları firmalara giderek, burada çalıştıklarını ve öğrendiklerini pratiğe taşıdıklarını kaydetti.

Toplantıya, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Osman Şimşek Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title