Haberler

Suriyeli Muhaliflerin "Eğit-Donat" Programından Sıfır Mezun Çıktı

Güncelleme:

ABD-Türkiye-Suudi Arabistan ve Katar ortaklığıyla planlanan 'Suriyeli muhalifleri eğitip donatma programı'na katılan kişi sayısı 100'ü bulmadı. Programı tamamlayan kişi sayısı ise sıfır.

ABD'nin Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar ile birlikte planladığı Suriyeli muhalifleri eğitip donatma programı, tökezliyor.

Hesapta bu yıl 5400 kişi eğitilecekti ama şu ana kadar eğitime alınan kişi sayısı 100'ü bulmadı. Eğitimi tamamlayan kişi sayısı ise sıfır. ABD'nin 500 milyon dolar bütçe ayırdığı program, 3 yılda 15 bin kişilik bir ordu oluşturmayı hedefliyor. ABD seçilecek kişilerle ilgili iki önemli kriter belirlemişti: Eğitilecek kişilerin tehlikeli gruplarla ilişkisi olmayacak ve IŞİD'le savaşmayı kabul edecek.

Kriterler konusunda Türkiye ile anlaşmazlık yaşanmıştı. Türkiye 'ılımlı ordu'nun hem IŞİD hem rejimle savaşmasını şart koşarken ABD, IŞİD'le savaşı öncelik haline getirmişti.

6 BİN KİŞİDEN 1500'Ü KABUL EDİLMİŞTİ

AP'ye göre mayısta başlayan programa gönüllü olan 6 bin kişiden 1500'ü kabul edildi. Ancak elemeden geçenlerden bir kısmı sonradan ortaya çıkan sorunlar ve sakıncalı ilişkileri nedeniyle evlerine gönderildi.

Hangi ülkede kaç kişinin eğitildiğine dair detay verilmedi. Pentagon daha önce Ürdün'de 90 kişinin eğitime alındığını açıklamıştı.

Yetkililer hâlihazırda eğitime alınan kişi sayısının 100'ün altına düştüğünü kaydetti.

KIRŞEHİR'DE BAŞLAYAN EĞİTİME 400 KİŞİ KABUL EDİLMİŞTİ

Bu yıl Türkiye'de eğitilecek kişi sayısı 2 bin olarak belirlenmişti.

Kırşehir'de başlayan eğitim için 3 bin kişi başvurmuş ama sadece 400'ü kabul edilmişti.

Pentagon sözcüsü Steve Warren, elemede kriter çıtasının çok yükseğe konulduğunu söyledi.

"ABD'LİLER SADECE IŞİD İLE SAVAŞMAYI İSTEYEN ASİLERİ EĞİTMEK İSTİYOR"

Halep'teki muhalif komutanlardan Abdülcebbar Ebu Sabit, Amerikalıların daha çok ordudan ayrılmış askerlere ilgi gösterdiğini belirterek, "ABD'liler sadece IŞİD ile savaşmayı isteyen asileri eğitmek istediklerini söylüyor. Savaş IŞİD, rejim ve devrime karşı herkese karşı yürütülmeli." dedi.

Kaynak: Radikal

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Türkiye Katar Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (45)

salih:

kürdlerın dışında ışıdle savaşmak ıstıyen bır halk yoktır hele türkmen hıc yoktır kacıyorlar ve şıkayet edıyorlar dırenmıyen bır halkın hakını nasıl savunılır

50
10
yanıtYanıtla
TUHAF ÜLKE TÜRKİYE:

BU TÜRKİYE GARİPTİR. ÜLKESİNİ BIRAKIP KAÇMIŞ, VATANINA YANİ NAMUSUNA SAHİP ÇIKAMAIŞ SOYSUZDAN BİR KAHRAMAN ÇIKARMAYA, BİR SAVAŞÇI ÇIKARMAYA UĞRAŞIR. AMA HERŞEY ASLINA ÇEKER, HİÇ TAVŞAN YAVRUSUNDAN KURT ÇIKAR MI? KURTULUŞ SAVAŞINDA BİZİM ATALARIMIZ (İÇ SAVAŞ FALAN DA DEĞİL) YEDİ DÜVEL SALDIRINCA KAÇTI MI? KADINLAR ÇOCUKLAR BİLE SAVAŞTI. . . BAŞTAN DA SÖYLEMİŞTİM BOŞA UĞRAŞIYORSUNUZ, ADAMLAR BELEŞ TÜRKİYEYİ BULDU GİDER Mİ? EKMEK ELDEN SU GÖLDEN VERGİ HALKTAN. AH YAVRUM AH. . . NEYSE.

49
3
yanıtYanıtla
süleyman:

Önce işid saldırıyor sonra pyd işgal ediyor işid ve pyd aynı amaca hizmet ediyor

26
11
yanıtYanıtla
antepli:

bunların hepsi bir oyun neden anlamıyorsunuz amaç büyük israil devletini kurmak

18
15
yanıtYanıtla
berke,,05,amasyalı,biji:

bence, , tekbir, , adam, , işiti, , durdurabilir, , , , oda, , önder, , apo, ,

14
19
yanıtYanıtla
berke,,05,amasyalı,biji:

bence, , tec, askeri, , ile, , peşmerge, , ortak, , , bir, , kara, harake, , , yapsınlar, , negüzel, , olur, valahi, , , işiti, , ezip, , geçerler,

20
8
yanıtYanıtla
doğru:

bir kürd dünyaya bedel. . . :))) gidin kobaneye 1 haftada nasıl savaşçı olduğunu görürsünüz. . . . . kurtuluş savaşını tek başınıza kazanmadınız hainler. .

17
11
yanıtYanıtla
mali maliMobil-IOS:

ülkücüleri gönderin

17
10
yanıtYanıtla
Wan Mobil-IOS:

Şuan Erbil'de 50 bin peşmerge mezun olmak üzere

22
2
yanıtYanıtla
EKMEK SU BEDAVA:

SURİYELİLER SALAKMI SAVAŞSIN DÜNYANIN TADINI ÇIKARMAK VARKEN TÜRKİYEDE BEDAVA YAŞIYORLAR ZATEN SAVAŞI İSRAİL KAZANDI

21
3
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title