Haberler

Eğirdir Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali

Eğirdir Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali kapsamında 8 ülkeden gelen gruplar, ülkelerinin yöresel halk oyunlarını sergiledi.

Eğirdir Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali kapsamında 8 ülkeden gelen gruplar, ülkelerinin yöresel halk oyunlarını sergiledi.

Eğirdir ilçesinde dün yaşanan hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelenen gösteriler, Eğirdir Belediyesi önündeki tören alanında yapıldı. Etkinlikte Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Ukrayna, Romanya, Hindistan, Gürcistan ve Makedonya'nın ulusal marşları çalındı.

Katılımcıların mesajlarının okunmasının ardından bir konuşma yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çocukların barış mesajları verdiğini ifade eden Şengöl, festivalin gelecek senelerde de devam edeceğini ve barış mesajlarının daha gür bir sesle verileceğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından ülkelerine ait yöresel halk oyunlarını sergileyen çocukların gösterileri, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Töreni, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya ve çok sayıda vatandaş da izledi.

Kaynak: AA / Yerel

Kırgızistan Azerbaycan Türkiye Eğirdir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title