Haberler

Kerevit Sezonu Başladı

Güncelleme:

Eğirdir Gölü'nde, av yasağının kalkmasıyla kerevit avlanmaya başlandı.

Türkiye'nin 490 ton olan kerevit üretiminini yüzde 20'sini karşılayan Eğirdir Gölü'nde kalkan av yasağıyla balıkçılar kerevit avı için göle açıldı.

Sabah saatlerinde Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi üyesi 80' yakın balıkçı, sandallarıyla açıldıkları gölde yanlarında getirdikleri kasaları kerevitle doldurma telaşına girdi.

Daha önce belirledikleri bölgelere giden balıkçılar, ava çıkmadan bir gün önce göle bıraktıkları kerevit avından kullanılan pinteri yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından topluyor.

Avladıkları kerevitle kıyıya dönen balıkçılar, kooperatifin toplama merkezine verdikleri kerevitten kilogram başına para alıyor.

KİLOGRAMI 9 LİRADAN SATILIYOR

Eğirdir Gölü'nde 20 yıla yakındır balıkçılık yapan Rıza Kuyucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağustos ayının gelmesiyle av yasağının kalktığını ve kerevit avı için göle açıldıkları söyledi.

Bu yılki kerevit sezonun kendileri için iyi başladığını dile getiren Kuyucu, havaların güzel gitmesi halinde umdukları avı gerçekleştireceklerini belirtti.

Günde kerevit avına 80 balıkçının katıldığını, bunların da 50 ila 100 kilogram arasında değişen kerevitle döndüklerini anlatan Kuyucu, bu şekilde sezon sonuna kadar kendilerine verilen yıllık 30 tonluk kotaya ulaşacaklarını kaydetti.

Avladıkları kereviti kilogramı 9 liradan sattıklarını bildiren Kuyucu, kerevetin işlendikten sonra ihraç edildiğini ifade etti. Kuyucu, av sezonun kasım ayına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title