Haberler

Eğirdir Gölü Elektrikli Tekneyle Gezilecek

Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ndeki Eğirdir Gölü'nde hem güneş, hem de rüzgar enerjisiyle çalışabilen elektrikli gezi teknesiyle günübirlik turlar düzenlenecek.

Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ndeki Eğirdir Gölü'nde hem güneş, hem de rüzgar enerjisiyle çalışabilen elektrikli gezi teknesiyle günübirlik turlar düzenlenecek. Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından başlatılan proje kapsamında İstanbul'da yapımı süren 15 metrelik teknenin önümüzdeki Mayıs ayında göle indirilmesi planlanıyor.

EGİAD'ın başlattığı 'Eğirdir Gölü'nün Turizm Amaçlı Kullanımı, Elektrikli Gezi Teknesi Çalıştırılması ile Turizm Hareketliliğinin 12 Aya Yayılması Projesi' kapsamında güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışan elektrikli gezi teknesi yaptırılıyor. 15 metre uzunluğunda 45 kişi kapasiteli teknenin yapımı İstanbul'da sürüyor. EGİAD Başkanı Osman Gök, elektrik gücüyle çalışan tekneyle Eğirdir Gölü'nde oluşturulacak gezi parkurlarında günübirlik turlar düzenleneceğini söyledi.

'GÖL 12 AY KULLANILABİLECEK'

Gölün kuzey, güney, batı ve doğu kıyılarının doğal ve tarihi değerlerinin tanıtılması hizmetinin de bu tekneyle verileceğini kaydeden EGİAD Başkanı Gök şöyle dedi:

"Bölgemize ve Eğirdir'e gelen turistlerin konaklama süresinin uzaması sağlanacak. Göl sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca kullanıma açılacak. Mevzuata uygun ve güvenli bir gezi teknesiyle gezilerin yapılması ve seyahat acentelerinin ilgisinin Eğirdir'e çekilmesi konusunda da yeni adımlar atılmış olacak."

'KAPASİTESİ 45 KİŞİ'

Elektrikli, güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışan gezi teknesinin Türkiye'de ilk, dünyada da sayılı olduğunu belirten EGİAD Başkanı Gök, şöyle konuştu:

"Teknemiz 15 metre uzunluğunda, 45 kişi kapasiteli. İçerisinde toplantı salonu, restoranı olacak. Ayrıca hem gezi yapılacak hem de göle girdikten sonra güneşlenmek için uygun mekanımız olacak. En güzeli de mazotlu olmadığı için gölü kirletmeyecek. Yapım çalışmaları tamamlanmak üzere. Büyük ihtimalle Mayıs ayı içerisinde bu tekneyi göle indireceğiz." - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

Şakir USLU:

AFERİN ÇOCUKLAR, DARISI İHTİYARLARIN BAŞINA

3
0
yanıtYanıtla
Sülayman UÇAR:

Öğrencinin söylediği doğru, MHPli meclis üyeleri evet demeseydi geçmeyecekti, park parası, acaba vicdan azabı çekiyorlar mı, Eğirdir bir yılda beş yıl geri gitti. Ümüdimiz yeni gençlik.

1
0
yanıtYanıtla
Orhan ŞENOL:

Eğirdirli olarak sizinle gurur duydum, genç yetenekler, başarılar dilerim, Açın Eğirdirin ufkunu, çöpe atın eski kafaları.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title