Haberler

Eğil'de Feribotla Ulaşım Başladı

Güncelleme:

Kral Kızı Barajı üzerinde Eğil'le 6 köy arasında ulaşımı sağlayacak olan feribot Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının katılımıyla hizmete açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçmişte il özel idareye ait olan ve tamir edilmediği için hizmet verilmeyen feribotu, tamir ettirerek feribotla ulaşım hizmetini yeniden sağladı. 90 bin lira harcayarak feribotu tamir ettiren Belediye, feribotla ulaşım hizmetini törenle yeniden başlattı.


Belediye, Eğil'de bir dönem hizmet veren; ancak bozulması nedeniyle kullanılmayan feribotu ulaşımını Eğil halkına tekrar kazandırdı. Uzun süredir bozuk olan feribot için Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, Eğil Belediyesi Meclisi ve Kaymakamlık yetkilileri ile görüşmeleri sonucunda feribotun yeniden yapım işini Büyükşehir Belediye üstlendi. Ulaşım Daire Başkanlığı, feribotun yeniden kullanılabilir hale gelmesi için 90 bin lira harcayarak feribotla ulaşımın önündeki engeli kaldırdı.


Eş Başkanlar Kışanak ve Anlı, Eğil'e giderek önce Eğil Belediyesi Eş Başkanı Petek Çapanoğlu ile Mahmut Yokuş'u ziyaret etti, ardından ilçe esnaflarıyla sohbet edip, sorunları dinledi, daha sonra ilçe meydanında bulunan taziye evine giderek taziyede bulundu.


Törenle hizmete açıldı


Feribot açılışını yapmak üzere hizmetin verildiği iskeleye giden Eş Başkanlar, kurdeleyi keserek ulaşım hizmetini başlattılar. Feribotun hizmete alınmasıyla ilgili bir açıklama yapan Eş Başkan Fırat Anlı, "Bu feribot sayesinde diğer yakada kalan 6 köyümüzde yaşayan halkımız, artık bununla Eğil'e gelip gidebilirler. Burada ihtiyaçlarını alıp, evlerine götürebilirler. Bu feribot sayesinde köyler ile ilçe arasında ilişkiler sağlanabilir. Bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı olsun. Biz hükümetten buraya ayrıca köprü yapılmasını istiyoruz" dedi. Konuşmanın ardından Eş Başkanlar ile törene katılanlar, feribotla deneme sürüşü yaptılar.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Fırat Anlı Yerel Kültür Sanat Haberler

500

Yorumlar (2)

gerçek.......................:

90 bin tl nin yüzde kaçı harcandı. . üstü nereye gitti. . . 90 bin liralık ne iş yaptınızki göz var nizam var akıl var izan var. . . . size oy veren elim kırılaydı. .

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

nerde giti 90 bin gide gide 20 30 olur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title