Haberler

Egemen Bağış'tan Hollanda'ya Sert Sözler: "Çağdaşlığınız Yerin Dibine Batsın"

Avrupa Birliği ve Devlet eski Bakanı Egemen Bağış, Bakanların programlarını iptal ederek, konsolosluğuna girişlerine izin vermeyen Hollanda’ya sert sözlerle yüklendi.

Avrupa Birliği ve Devlet eski Bakanı Egemen Bağış, Bakanların programlarını iptal ederek, konsolosluğuna girişlerine izin vermeyen Hollanda'ya sert sözlerle yüklendi. Hollanda'nın yaptığı uygulamanın faşizim olduğunu belirten Bağış, "Lafa gelince demokrasinin çağdaşlığın merkeziyiz diyorlar. Çağdaşlığınız yerin dibine batsın" diye konuştu

Avrupa Birliği ve Devlet eski Bakanı Egemen Bağış, Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfının düzenlediği toplantıda Sultangazi'de yaşayan Siirtli vatandaşlarla biraraya geldi. Şube Başkanı Abdulkadir Çiçek'in ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Bağış'ın yanı sıra AK Parti Milletvekili Şirin Ünal, Sultangazi Belediye başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda davetli katıldı. Programda Referandum ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan eski Bakan Bağış, Bakanların programlarını iptal eden Hollanda'ya ise sert sözlerle yüklendi.

Dünyanın güçlü ekonomilerinin hepsinde istisnasız bir şey görüyoruz. Karar mekanizmalarında hiyerarşi vardır ve ülkede anayasal güvence altına alınmış bir istikrar mekanizması vardı. Amerika, Rusya, Çin ve Fransaya bakın hepsinde başkanlık sistemi vardır. Almanya ve İngiltere'de başkanlık yok ama Almanya'da bütün yetki şansölyededir. İstikrarı o sağlıyor. İngiltere'de kraliçe var ama yetkisi yok. Yetkiler başbakandır. Atatürk de ilk başta aslında başkanlık sistemini uygulamıştır. İlk kurgulandığında Atatürk başbakanı, bakanları üst düzey bürokratları da kendisi belirliyordu. Sonra bu sistemi sulandırdılar" dedi.

Referandum değişikliği olmasın diye top yekün çabalıyorlar. Bakın, hain devşirme Fethullahçı terör örgütü, PKK, DHKP-C, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya ve milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum edilen CHP referandumdan 'evet' çıkmasını istemiyor. Hepsi bir araya geldiler. Neden istemiyorlar biliyor musunuz. Çünkü Türkiye'de istikrarın sağlanmasından korkuyorlar. Türkiye'de istikrar sağlanırsa bunlar bizi düzler diyorlar. Bunlar çok güçlenir diyorlar" dedi.

Şuan Türkiye'nin dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisine sahip olduğunu belirten Bakan Bağış, "15'inci kim biliyor musunuz? Yani biraz daha çabalarsak arkamıza düşecek olan Hollanda. Dün akşam Bakanımıza terbiyesizlik yapan ülke. Dertlerinin ne olduğunu anlıyor musunuz şimdi. Bunlar 2006'da sübyancılara siyasi parti kurdurdular. Bu kadar sapık ve aşağılıklar. Faşist deyince de bozuluyorlar. Yahu akıl tutulması yaşıyorsunuz. Sübyancıları alıp içeri atacağınıza parti kurmalarına izin verecek kadar aşağılıksınız siz. Hollanda Başbakanı aklınca Türk bakanı sınır dışı ederek kendi ülkesinde bir kahramanlık yapmaya çalışıyor. Yıllardır Hollanda da çalışan kazanan vergi ödeyen vatandaşlığa geçip seçimde oy kullanma hakkı kazanan oradaki Türk kökenli vatandaşların üstüne köpekleri saldırttı. Lafa gelince demokrasinin merkeziyiz diyorlar. Çağdaşlığınız yerin dibine batsın. Türkiye'nin istikrara kavuşmasından o kadar korkuyorlar ki bütün şer cephelerine her türlü desteği veriyorlar" diye konuştu.

Siirt'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hayatında önemli bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Bağış, "Bu referandum yüzde 56.56 ile kabul edilir ve Siirt plakası ile Türkiye'ye bir damga vururuz diye düşünüyordum. Ama şimdi gittiğim yerlerde vatandaş diyor ki 'hayır' çıkarsa CHP erken seçim ister. Ekonomik kriz çıkar diyorlar. Ama benim gördüğüm Türkiye "one munite" diyen liderine bir Van mührü vuracak çünkü yüzde 65'e doğru gidiyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Egemen Bağış Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title