Haberler

Egeli Sebze İhracatçılarından Almanya Çıkartması

Güncelleme:

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Fruit Logistica Fuarı'na katıldı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının, en büyük ihracat pazarı konumundaki Almanya'da 6-8 Şubat 2013 tarihler arasında Berlin şehrinde bu yıl 21. kez düzenlenen Fruit Logistica Fuarı'na 12 metrekarelik info stand ile katılım sağlayarak hem bölgemizin ihracatta öne çıkan ürünlerinin tanıtımını yaptı hem de üyelerine stand alanında ikili iş görüşmeleri yapma imkânı tanıdı.

78 ülkeden 2500 katılımcının, Türkiye'den ise 29 firmanın katılımcı olarak, çok sayıda firma temsilcisinin ise ziyaretçi olarak katıldığı Fruit Logistica Fuarı'nın dünyanın en önemli meyve sebze fuarı olduğunu belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Avrupa Birliği'nin yaş meyve sebze sektörü için önemli bir pazar olduğunu, bu pazardaki konumlarını güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Avrupa'da yaşanan ekonomik krize rağmen son derece hareketli bir fuar olduğunu ve böyle bir fuarda Ege Bölgesinden tek katılımcı olarak yer almanın bölgemizin potansiyelini yansıtmak açısından önemli ve mutluluk verici olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, "Ege Bölgesi'nden 2012 yılında 206 milyon dolar yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirdik. Almanya ihracatımızda 66 milyon 166 bin dolarlık tutarla ve yüzde 32'lik payla ilk sırada yer aldı. Almanya'da etkinliğimizi arttırmak ve ilk etapta 100 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Fruit Logistica Fuarı bu hedefe ulaşmada itici güç olacak" diye konuştu.

Berlin Fruit Logistica Fuarı'nda, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'ni Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Görümlü ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Çelik, Ege İhracatçı Birlikleri Uzmanı Gökay Çelikli'den oluşan heyet temsil etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Türkmenoğlu Almanya Türkiye Berlin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title