Haberler

Egeli İhracatçılara Ödül

Güncelleme:

Araştırmaya göre, Binali Yıldırım ve Aziz Kocaoğlu İzmir'in en çok konuşulan isimleri olurken, markalar sıralamasında ise otellerin öne çıktığı tespit edildi.

Ege Bölgesi'nin 2012 yılında gerçekleştirdiği 17.5 milyar dolarlık ihracata, 5.3 milyar dolarlık katkı sağlayan ihracat şampiyonları Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen "2012 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde ödüllendirildi. İhracat şampiyonlarının ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan verdi. Ödül Töreni'ne Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoglu, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 300'ün üzerinde seçkin davetli katıldı.

İZMİR'E 152 KM'LİK RAYLI SİSTEM AĞI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda gerçekleştirdiği ve planladığı yenilikler Mart ayında İzmir'in basına en fazla konu olan haberlerinden bir diğeri oldu. Raylı sistem ağının genişletilmesi amacıyla 2010 yılında hizmete giren 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Banliyö Hattı'nın 30 km daha uzatılarak Torbalı'ya ulaştırılması için çalışmalarını sürürüyor. Metro'da ise Bornova'da Ege Üniversitesi ve EVKA 3, İnönü Caddesi'nde ise İzmirspor ve Hatay İstasyonları hizmete alındı. Hattaki diğer üç istasyon 2013 yılı içinde hizmet vermeye başlayacak, İzmir Büyükşehir Belediyesi F. AltayNarlıdere, Halkapınar-Otogar hatları ile metro yatırımlarını sürdüreceğini açıkladı. Bir yandan da tramvay projelerinin hazırlıkları sürerken, biten ve devam eden çalışmalar ile birlikte kentteki raylı sistem ağının 152 km'ye ulaşacağı belirtiliyor.

İZMİR'DE CAZ RÜZGARLARI…

İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) İzmir Büyükşehir Belediyesi' nin katkılarıyla düzenlediği 20. İzmir Avrupa Caz Festivali, İzmir'in ay genelinde öne çıkan bir diğer konusu oldu. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, çok sayıda davetli ve İzmirlilere verilen kokteyl sonrasında Kerem Görsev Therapy ProjectFestival Yaylıları Konseri'yle başlayan festivalde 10 konser, 2 sergi ve 2 seminer gerçekleştirildi.

İzmir'in en çok konuşulan isimleri

Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı İzmir gündemi araştırmasına göre, Mart ayı boyunca İzmir'in gazete ve dergilerde en fazla öne çıkan isimleri belirlendi. Buna göre, AK Parti İzmir Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ayın basında en fazla konuşulan ismi oldu. Son 10 yılda demiryollarına 10 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, Gaziantep, Adana ve Mersin'i bağlayacak hızlı tren projesini açıklaması ile de gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şubat ayına göre haberlerini yüzde 21 oranında arttırarak İzmir'in en çok konuşulan ikinci ismi oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, İzmir metrosunun girişince kadınlara karanfil dağıtmayı gelenek haline getiren Kocaoğlu, ay genelinde bin 238 haber ve yazı ile basına konu oldu.

Mart ayında gazete ve dergilerin en fazla yer verdiği diğer İzmirli isimler ise Mustafa Balbay,Cahit Kıraç ve Oktay Vural oldular.

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

No Kişi Adet

1 Binali Yıldırım 1620

2 Aziz Kocaoğlu 1238

3 Mustafa Balbay 543

4 Cahit Kıraç 504

5 Oktay Vural 481

6 Ekrem Demirtaş 389

7 Ertuğrul Günay 237

8 Alaattin Yüksel 151

9 Zekeriya Mutlu 85

10 Işınsu Kestelli 63

İzmir'de oteller öne çıktı…

MTM'nin İzmir gündemi araştırmasına göre, Mart ayında en çok konuşulan İzmir markası, İzmir Hilton Oteli oldu. "2012 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni", Akbank Private Banking desteğiyle düzenlenen Çağdaş Sanat Buluşmaları gibi etkinliklere ev sahipliği yapan İzmir Hilton oteli, Mart'ta 159 haber ve yazıya konu oldu.

İzmir Hilton Oteli'nin ardından, İzmir'in önde gelen bir diğer otel zinciri olan Swissotel İzmir 137 haber ve yazı ile ikinci sırayı aldı. BMC, Pınar ve DYO ise İzmir'in ay genelinde basına en fazla konu olan diğer markaları oldu.

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN MARKALARI

No Marka Adet

1 Hilton 159

2 Swissotel 137

3 BMC 127

4 Pınar 71

5 DYO 56

6 İzdemir İzmir Demir Çelik 43

7 Mövenpick Hotel 42

8 Orkide Yağ 42

9 Crowne Plaza 40

10 Ege Seramik 37

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

• İzmir Büyükşehir Belediyesi, YGS'ye girecek adaylara ulaşımda kolaylık sağlamak maksadıyla otobüs, vapur ve metro seferlerinde düzenlemeye gitti.

• Tarım ürününün ilk kez elektronik ortamda spot olarak satışının gerçekleştirileceği entegre bir sistem olan Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk AŞ (ELİDAŞ) ve İzmir Ticaret Borsası Elektronik Platformu (ÎZBEP) İzmir'de hayata geçirildi.

• İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde yapılan törenle İzmir'in gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile İTO'nun 87 meslek grubunda faaliyet gösteren bin 423 üyesi ödül aldı

• Ege Üniversitesi Televizyonu yayın hayatına başladı.

• 13 bin ton doğal taşın sergilendiği MARBLE – 19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı bin 182 firmanın katılımıyla gerçekleşti.

• Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin yoğun girişimleri sonucunda, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 55. Dönem Avrupa Bölgesel Komisyonu toplantısının İzmir'in Çeşme ilçesinde yapılmasına karar verildi.

• 49.'su gerçekleşen Kütüphane Haftası İzmir kutlamalarının bu yılki konuğu Yazar İnci Aral oldu.

*Veriler, MTM Medya Takip Merkezi'nin Mart 2013 döneminde 3 bini aşkın gazete ve dergilerde yaptığı haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Binali Yıldırım Aziz Kocaoğlu Hilton Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title