Haberler

Egeli İhracatçılara Diyarbakır'dan Davet

Güncelleme:

Diyarbakırlı sanayici ve işadamları, Egeli ihracatçıları Diyarbakır'da yatırım yapmaya davet etti.

Diyarbakır işadamları, çözüm süreci sonrasında Diyarbakır'ın yatırım için bir cazibe merkezi haline geldiğini, hızlı hareket eden sanayicilerin Ortadoğu'da marka olacağını belirttiler ve Egeli ihracatçılara, "Acele edin" çağrısında bulundular.

20 kişilik Diyarbakırlı işadamları heyeti, Ege İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret etti. Ziyarete, DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Meclis Üyeleri Mehmet Tekin, Aziz Odabaşı, Hüsnü Pervane, Mehmet Ali Deniz, Cabbar Leygara, Alaaddin Tan, Vedat Özkeskin, Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil'in yanı sıra, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Bal, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu üyeleri Fadıl Oğurlu, Diyarbakır OSB Müteşebbis Heyet üyeleri Ramazan Şimşek, Rıdvan Azarkan, Kamuran Azizoğlu, OSB Genel Müdürü Mehmet Özel, Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci katıldı.


Ege ihracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Diyarbakırlı'ların selamlarını getirdik diyerek, fuar süresince İzmir halkının, kurum ve kuruluşlarının Diyarbakır heyetine göstermiş oldukları sevgi ve misafirperverlikten dolayı EİB Başkanı Sabri Ünlütürk'e teşekkürlerini iletti.

ASLAN:"YATIRIMCILARIMIZI DİYARBAKIR'A BEKLİYORUZ"

Bu tür ziyaretlerin ve fuarların, hem olgunlaşan barış sürecine, hem de İzmir ile Diyarbakır arasındaki iş ortaklıklarının gelişmesine zemin hazırladığını belirten Aslan; "Yeni Yatırımlar sayesinde ülkemizin ihracat hedefine ulaşmasında Diyarbakır katkı sağlayacaktır. Diyarbakır'ın kendi yatırımcısı dışında, batıdan gelecek olan yatırımcılara da kapımız açık, mevcut teşvik uygulamasının avantajları, olgunlaşan barış süreci ve Diyarbakır'ın gelişmeye dönük yüzü Diyarbakır'a yatırım yapacak olan yatırımcıya mutlaka kazandıracaktır" dedi.

ASLAN: "ZALİMİN VE MAZLUMUN OLMADIĞI BİR DÜNYA İSTİYORUZ"

1 Eylül Dünya Barış gününe de vurgu yapan Aslan, 30 yıldır bölgede yeterince acı yaşandığını belirterek, barış sürecinin çok iyi yönetilmesi gerektiğini ve insanların artık acıya, kayıplara ölümlere tahammülünün kalmadığını dile getirdi. Aslan, zulmün ve zalimin olmadığı bir dünya düşlememiz ve o dünyayı yaratmak için emek vermemiz gerektiğini kaydetti.

Diyarbakır'ın yeni teşvik uygulaması kapsamında en avantajlı bölge olan 6'ıncı bölgede yer aldığını belirten Karavil, "Diyarbakır yatırım açısından bakir bir bölge. Diyarbakır'a yatırım yaparsanız, ücretsiz arsa tahsisi yapıyoruz. Valiliğimiz, OSB Yönetimimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve STK'lar olarak, yatırımcıya yardıma hazırız. İzmirli bir işadamı olarak yeni teşvik sistemi kapsamında Diyarbakır'a yatırım yapmanız halinde İzmir'deki kazancınızın gelir vergisini ödemiyorsunuz. Gelir verginiz ile ikinci bir yatırıma sahip oluyorsunuz. Bu şu ana kadar uygulanmayan bir teşvik. Diyarbakır, çevresindeki 7.5 milyon nüfusun merkezi konumunda bulunuyor. Çözüm süreci ile bölgemizde önemli gelişmelerin yaşandığını, yeni yatırımcıların şehrimize geldiğini görmekteyiz. OSB'mize her gün yeni yatırımcı bizden arsa tahsisi talebinde bulunmakta. Bizler yerli firmalar olarak yatırımlarımızı şehrimize yaparak güvenimizi gösterdik. Şimdi sıra başta İzmir, İstanbul olmak üzere büyükşehirdeki sanayicilerimizde." dedi.

6. BÖLGE TEŞVİKLERİ YATIRIM KONUSUNDA CESARET VERDİ

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise, hem çözüm sürecinin hem de 6. bölge teşviklerinin Egeli'leri Diyarbakır ve çevresinde yatırım yapma konusunda cesaretlendirdiğini söyledi. Ünlütürk, "Geçmişte Diyarbakır ile birçok sektörümüz iş yapmaya çalıştı. Benim firmam da dahil olmak üzere özellikle tekstil ve konfeksiyonda yatırımlar yapıldı. O bölge ile yüksek adetli üretimleri nasıl yapabiliriz diye çalışıyoruz. 6. bölge teşvikleri kapsamında olması bizi yatırım konusunda cesaretlendiriyor. Özellikle çözüm süreci, istikrar ve huzurun kalıcı olacağı mesajlarını veriyor" dedi.

TEŞVİKTE ASLAN PAYI DİYARBAKIR'IN

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ise şunları söyledi:

"Diyarbakır yeni teşvik uygulamasından aslan payını alan illerin başında geliyor. Çevre illerden önemli yatırımcıların yeni yatırımlarını Diyarbakır'da yaptıklarını görmekteyiz. İzmirli iş adamlarımızı başta tekstil, konfeksiyon olmak üzere birçok alanda yatırım yapmaya çağırıyoruz. Sanayi altyapımızdaki sorunları süratle çözüyoruz. Organize Sanayi Bölgemizde yatırım yapmak isteyen girişimcilerimiz için arsa tahsisini hızla tamamlayarak onlara yardımcı oluyoruz. 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine sadece İstanbul, İzmir ve Bursa ile ulaşmak zor görünüyor. Yeni yatırımlar sayesinde ülkemizin ihracat hedefine ulaşmasında Diyarbakır katkı sağlayacaktır."


Ege Serbest Bölgesindeki yatırım imkânları ve bölgede faaliyette bulunan firmalarla ilgili detaylı bilgi alan heyete, İzmir Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ile ilgili bilgiler aktarıldı. ESBAŞ Özel Projeler Grup Başkanı Ayhan İzmirli derneğe üye olan firmaların kümelenme çalışmaları ile yüksek katma değer yaratacak projeler ürettiğini, yurtiçi ve yurt dışında havacılık kümelenmeleri ile olan işbirlikleri sayesinde derneğin önemli çalışmalara imza attığını belirtti. ESBAŞ Antika Araba Müzesi ile Bir Dev Uyanıyor sergi alanını gezen heyete ESBAŞ ve Ege Serbest Bölgesi hakkında detaylar aktarılarak sonrasında Ege Serbest Bölgesi gezdirildi. Heyet olumlu izlenimlerle bölgeden ayrılırken Diyarbakır'da da benzer yatırımları görmeyi temenni ettiklerini belirttiler.

Heyet son olarak Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) incelemelerde bulundu. Heyete KOSBİ hakkında bilgi veren KOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Porsuk, ulaşım ağlarının merkezinde yer alması nedeniyle bölgenin her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Heyet son olarak KOSBİ'de faaliyet gösteren Efe Endüstri ve Ticaret A.Ş ile Sentes-Bir AŞ'yi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Metin Aslan Diyarbakır İzmir Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title