Haberler

Egeli Gençler Denizli'de Buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Gençlik Meclislerinin Güçlendirilmesi ve Gençlik Meclisleri Ağının Kurulması Projesi kapsamında Ege Bölgesi toplantısına ev sahipliği yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Gençlik Meclislerinin Güçlendirilmesi ve Gençlik Meclisleri Ağının Kurulması Projesi kapsamında Ege Bölgesi toplantısına ev sahipliği yaptı.

Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren Denizli, Uşak, Afyon, İzmir, Kütahya, Isparta ve Denizli Gençlik Meclisleri, Gençlik Kalkınma Derneği tarafından yürütülen "Gençlik Meclislerinin Güçlendirilmesi ve Gençlik Meclisleri Ağının Kurulması Projesi" kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Karahayıt'ta düzenlenen 5. bölge toplantısına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, Gençlik Kalkınma Derneği Başkanı Mesut Demir ve Ege Bölgesi Gençlik Kalkınma Derneği ve Gençlik Meclisi üyeleri katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, gençlere Denizli'nin sosyal ve kültürel değerlerini anlatarak, tüm ilçelerde kurulumlarını tamamlamayı hedefledikleri Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi hakkında bilgi verdi.

"BİR KÜLTÜRÜN TEMELLERİNİ ATIYORUZ"

Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak Gençlik Meclisimize büyük önem veriyoruz. Gençlik Meclisi, konseyimizin en müstesna meclislerinden biri. Birçok faaliyetleri var. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi olarak Gençlik Meclisimizden gelen talepleri ikiletmeden yerine getiriyoruz. Aslında baktığımızda hepimiz gönüllü olarak, hiç bir çıkar gözetmeden farkındalık oluşturmak adına bir kültürün temellerini atıyoruz. Atatürk'ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize sahip çıkma anlamında milli ve manevi değerlerine bağlı, teknolojik yenilikleri takip eden bir gençlik hedefliyoruz. Gençlik Meclisimiz bizim gözbebeğimiz. İstiyoruz ki, Türkiye'deki gençlerimizle entegre olabilmiş, birliği sağlayabilmiş bir sivil toplum örgütü, bir çatı örgüt olsun."

Bölge toplantısında, gençlerin aktif olarak faaliyetlerini yürüttüğü Gençlik Meclislerinde kurumsallığın nasıl sağlanacağı ve kentteki gençlere daha fazla nasıl ulaşılacağı hakkında görüşler alınarak atölye çalışmaları düzenlendi. Özellikle, yereldeki gençlerin karar alma mekanizmalarına etki etmesini kolaylaştıran Gençlik Meclislerinin önemi vurgulanarak, Türkiye'deki tüm Gençlik Meclislerinin ortak hareket etmesi ve kurumsal kimlik kazanarak, güçlenmesi tartışıldı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Değirmenci Denizli Uşak Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title