Haberler

Egeli Genç Modacılar Tasarımlarıyla Yarışacak

Güncelleme:

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin düzenlediği, 9. EİB Moda Tasarım Yarışmasının 10 finalisti sona yaklaşıyor.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği 9. EİB Moda Tasarım Yarışması'nın 10 finalisti sona yaklaşıyor.

Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü ile moda dünyasına yenilikçi ve yaratıcı genç tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı himayeleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteği ile, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EİB) tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen, Akif Örük'ün koreografisini yaptığı, EİB Moda Tasarım Yarışması'nın moda dünyasına kazandırdığı Emre Erdemoğlu'nun koçluk desteği verdiği, 9. EİB Moda Tasarım Yarışması'nın 10 finalisti sona yaklaşıyor.

Bu yıl ana teması "Manipülasyon" olarak belirlenen yarışmanın finali, 07 Mart 2012 Cuma akşamı İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek. Finale kalan 10 genç tasarımcının son aşamaya getirdiği tasarımlar, İzmir Terziler Odası'nda düzenlenen fitting ile finale hazır hale geldi.

EİB Moda Tasarım Yarışması'nın her yıl daha güzel tasarımların yarıştığı bir yarışma olarak geliştiğini belirten EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, "Bu yılki yarışmada, tasarımlar beklentilerimizden çok daha etkileyici oldu. Final defilesinde her biri birbirinden güzel ve renkli tasarımlar yarışacak. 07 Mart 2014 Cuma akşamı yapılacak olan final defilesinde ünlü mankenler podyumda boy gösterecek. Finalistleri seçecek olan jürimizin seçim yaparken epey zorlanacağını düşünüyorum" dedi.

TANINMIŞ MANKENLER ERGİLEYECEK

EİB Moda Tasarım Yarışması Final Gecesi, 07 Mart 2014 Cuma gecesi Koreograf Akif Örük'ün organizasyonunda, tanınmış mankenler Chloe Loughan, Irmak Atuk, Simge Tertemiz, Didem Soydan, Merve Büyüksaraç, Carlos Martin Gonzales gibi ünlü mankenler podyumda genç tasarımcıların eserlerini taşıyacak. Defile sonrasında düzenlenecek MAERSK Line'ın katkılarıyla yapılacak olan After partide ise DJ Berna Öztürk ve elektro keman sanatçısı Gisele Tavinson yer alacak.

BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL VE YURTDIŞI EĞİTİMİ

EİB 9. Moda Tasarım Yarışması'nda birinci olacak tasarımcı 10 bin TL, ikinci olacak tasarımcı 6 bin TL ve üçüncü olacak tasarımcı 4 bin TL ödülün sahibi olacak. Bu sene ilk defa verilecek olan Cotton Design Pamuk Özel Ödülü'nün sahibine de 3 bin TL verilecek. Yarışmanın ilk üç finalisti, Ekonomi Bakanlığı'nın "2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ ile Uygulama Usul ve Esasları" çerçevesinde, Ege İhracatçı Birlikleri'nin Ekonomi Bakanlığı'na sunacağı projenin onaylanması halinde yurt dışında Moda Tasarım Eğitimi alma hakkı kazanabilecek. Yarışmanın birincisi de WGSN sitesini 6 ay boyunca kullanım hakkına sahip olacak.

EİB 9. Moda Tasarım Yarışması'nda finale şu isimler ve koleksiyonları şu şekilde:

Ayça Kaplan - Martians & Bow Ties

Buse ÖZGÜN - Influence

Derya Altun - Yanılsama

Havva Ağu - The Language of the Colors (Renklerin Dili)

Mehmet Eren Tuneli - İlk Günah

Merve Gümüş - Geo-Dimension

Merve Yılmaz - Filtre

Övünç Baydemir - Cilt Manipülasyonları

Pelin Özelmas - Illusional Rhythm

Şeyma Aslın - Namaste - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Bakanlığı İzmir Moda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title