Haberler

Ege'ye Torbalı Damgası

İzmir’in gelişen ilçesi Torbalı; 2013 yılında 13, 2014 yılında 15, 2015 yılı Ege’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu içerisinde 15 firma ile kendine yer buldu.

İzmir'in gelişen ilçesi Torbalı ; 2013 yılında 13, 2014 yılında 15, 2015 yılı Ege'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu içerisinde 15 firma ile kendine yer buldu. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Hedefimiz gelecek yıl ilk 100'e 20 firmayla girmek" dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), üretimden satışlara göre bölgede 2015 yılının 100 büyük firmasını açıkladı. Torbalı, EBSO'nun açıkladığı " Ege'nin 100 büyük sanayi kuruluşu" listesinde 15 şirketle yer almayı başardı. Her yıl aynı başarıyı sergileyen Torbalı, ilk 10'da da iki firmayla yer alma başarısını gösterdi. Ödediği vergi ile 77 ili geride bırakan, 2015 yılında 774 milyon dolarlık ihracat yaparak yine 63 ili geride bırakan Torbalı, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı "İhracatın Şampiyonları" listesinde de ihracat oranı en yüksek firmalar arasına bir temsilciyle yer almayı başardı. Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, "İlçemizin sanayi, üretim, istihdam ve ihracata olan katkısı her yıl katlanarak artıyor. Gelecek yıl 20 firmayla ilk 100'de yer almayı hedefliyoruz" dedi.

"EGE DEVLERİNİN YÜZDE 15'İ BİZDE"

İzmir'in ödediği verginin yüzde 55'ini karşıladıklarını söyleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, "Tüm rekorlarda biz varız. Ege ekonomisinin kalbi Torbalı'da atıyor" dedi. Torbalılı firmaların ekonomik başarı listesinde daha çok yer almasının üretime katkı anlamında önemli olduğunu söyleyen Olgun, "Açıklanan listede tütünden gıdaya, metal üretimden mobilyaya, tekstilden tarımsal üretime kadar her alanda temsilcimizin olması Torbalı'nın sahip olduğu üretim potansiyelini ortaya koyuyor. Gerek ödediği vergi, gerek ihracattaki rekor payı ile başarı grafiklerinde üst sıralarda yer alan ilçe sanayisi her geçen gün yeni yatırımlarla gücüne güç katıyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Torbalı İzmir Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title