Haberler

Ege Üniversitesi'nde Karşıt Görüşlü Öğrencilerin Cinayetle Biten Kavgasının Duruşması Başladı

İzmir Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan kavganın davasının ilk duruşmasına başlandı.

İzmir Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan kavganın davasının ilk duruşmasına başlandı. Milletvekillerinin ve çok sayıda avukatın hazır bulunduğu davanın ilk duruşmasında, sanık avukatlarının iddianamenin iade edilmesini istemesi, gerginliğe yol açtı. Bu arada duruşmayı sanık Nurullah S.'nin yanında izleyen Çakıroğlu'unun annesi Özlem Erdem, gözlerini biran olsun üzerinden ayırmadı.

Ege Üniversitesi'nde, geçen şubat ayında Ülkücülerle, Savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye sözedilen öğrenci grupları arasındaki kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti. Bu cinayet, davasının ilk duruşması, İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın Saat 09.30'da başlaması planlanan duruşması, avukatların kimlik tespitleri ve oturma bölümlerine alınan kişilerin, üzerlerin aranmasının uzun sürmesinden dolayı saat 10.20'da başladı.

ANNE VE BABA EN ÖNDE İZLEDİ

Mahkeme Başkanı Ahmet Badalı'nın, SEGBİS üzerinden kayıt altına alınacağını söylediği duruşmaya, soruşturmanın tek tutuklu sanığı Nurullah S. ile tutuksuz sanık Beyza C. katılırken 30 tutuksuz sanık gelmedi. Mağdur ve sanıkları savunmak için de 110 avukat hazır bulundu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP eski milletvekili Aslan Savaşan ile çok sayıda vatandaş da duruşmayı izledi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu, sanığa ayrılmış olan bölümün yanındaki sandalyede oturdu. Duruşma solonuna son olarak, tek tutuklu sanık Nurullah S., jandarmanın sıkı koruması altında alındı. Nurullah S.'nin yerini almasından sonra, yakınında olan Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem, gözlerini biran olsun ondan ayırmadı, ancak herhangi bir sözlü müdahalede bulunmadı. Salondaki bazı izleyiciler ile avukatlar da yakalarına Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğraflarını taktı.

SANIK AVUKATLARI İDDİANAMENİN İADESİNİ İSTEDİ

Yoklamayla başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı, iki taraftan da bazı avukatları kürsü önüne çağırıp herhangi bir gerginliğe neden olmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Ardından talepte bulunacağını söyleyip ilk sözü sanık Nurallah S.'nin avukatı Zeynep Sedef Özdoğan, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Özdoğan, iddianamenin içeriğine ve eldeki delillerin kullanımına, bu delillerin sonradan hasar gördüğüne yönelik eleştirilerde bulundu. Avukat Zeynep Sedef Özdoğan, 'Hard diskin savcılığa sağlam teslim edildiğine yönelik tutanak var. Ancak Hard disk, kırılmış, zarar görmüş. Kim kırmış olabilir' Bu diskin TÜBİTAK'a gönderilip rapor alınmasını istiyoruz. Ayrıca savcı hakkında da, HSYK'ya ihbarda bulunulmasını istiyoruz" dedi. Özdoğan son olarak, iddianamenin, Cumhuriyet Savcılığı'na iadesini, Nurullah S.'in de serbest bırakılmasını istedi.

ÇAKIROĞLU'NUN BABASI DA SALONDAKİLERİ UYARDI

Bu talep salonda tepkilerin yükselmesine neden oldu. Mahkeme başkanı Ahmet Badalı'da, salondakileri sessiz olmaları ve herhangi bir görüntü almamaları konusunda uyarıp, 'Önemli bir davaya bakıyoruz. İsteyen istediği kadar konuşacak. Sabır gösterin. Mahkemeye güvenin" dedi. Bunun yanı sıra, en önde ayağa kalkan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, eliyle izleyicilere sakin olması telkininde bulunup, 'Tahrik ediyorlar, beyler" dedi. Gerginliğin geçmesinden sonra, iddianamenin iadesiyle ilgili görüşü sorulan duruşma savcısının, bu talebi kabul etmediğine yönelik açıklaması yapması, salonda bulunanlarca alkışlandı. Bu kez, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da telkiniyle ayağa kalkan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, salondakilere alkış yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

İDDİANAMENİN İADESİ REDDEDİLDİ

Kısa bir ara veren mahkeme heyeti, iddianamenin iadesi talebini, oybirliğiyle reddetti. Yargılamaya yeniden başlandı. İlk olarak, tutuklu sanık Nurullah S.'nin kimlik tespiti yapıldı. Nurullah S., üniversite öğrencisi olduğunu ve sabıkasının bulunmadığını söyledi. Ardından da tutuksuz yargılanan Beyza C'nin aynı şekilde kimlik tespiti yapıldı. Duruşmada, daha sonra 21 sayfalık iddianamı okundu ve ara verildi.

SALON DIŞINDA DA POLİS ÖNLEM ALDI

Polis salonda ve adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. İzmir dışından da ülkü ocaklarına bağlı kişiler, otobüslerle adliye geldi. Adliye önünde toplanan yaklaşık 250 kişiye konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, 'Edebiyat Fakültesi'nin önü PKK kampına dönüştürülmüştür. Bu fakültenin dekanının çocuğunun başına böyle bir şey gelse ne hissederdi' Dekan ve üniversite rektörü rahat uyuyabiliyor mu? Davayı 200 avukatla takip ediyoruz. Sonuna kadar arkasında olacağız" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçen şubat ayında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü iki grup öğrencinin bir süredir yaşadıkları gerginlikler sonrasında yaşanan kavgasında, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti. Olaydan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, değişik zamanlarda gözaltına alınan 32 sanıktan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 31 kişi de, serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, tutuklu sanık Nurullah S., 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama suçlarından ömür boyu ve 69 yıl, diğer 27 sanık ise 'Suç delilerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama' suçlarından 5 ile 48 yıl arasında değişen zamanlarda hapis istemiyle yargılanmaları için dava açtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Oktay Vural İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

Ayyıldız:

Karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası demek yerine bölücü, pkk sempatizanı kişilerin kavgasıyla ülkücülerin kavgası demek bu kadar mı zor? Yoksa zamana göre mi haber yapıyorsunuz? Ama unutmayın her dönemin adamı değil her dönem adam olacaksın.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title