Haberler

Ege Üniversitesi'nde İşgale Müdahale: 38 Gözaltı

İzmir'de, Ege Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü ek binasını dün işgal eden 38 öğrenci, 11 saat sonra polis tarafından gece düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Eylem yapma haklarına engel olunduğunu, açıklama yapılmadan üniversitedeki bahar şenliklerinin iptal edildiğini, Soma faciası için kaza değerlendirmesi yapıldığını ve polis baskısına maruz kaldıklarını iddia eden çeşitli fakültelerden öğrenciler, dün saat 14.00 sıralarında Bornova'daki Ege Üniversitesi Kampüsü içindeki Yabancı Diller Bölümü ek binasını işgal etti. Üç katlı binanın giriş kapısını zincir dolayıp kilitleyen eylemciler, koridorlarına ve merdivenlerine sınıflardaki sandalye ve masalarla barikat kurdu. İçeri giriş ve çıkışları pencerelerden yapan öğrenciler, okulun koridor ve duvarlarına sprey boya ile 'İşgal', 'Soma' ve 'Berkin', bazı terör örgütlerinin isimlerini ve hükümet aleyhine sloganlar yazılar yazdı.

GECE MÜDAHALE EDİLDİ

İzmir Emniyeti, çevik kuvvet polisleri ve diğer ekiplerin de desteğiyle gece saat 01.00 sıralarında, işgali sürdüren öğrencilere müdahale etti. Müdahale sırasında ekiplere bir polis helikopteri de havadan destek verdi. Polisin geldiğini gören bazı öğrenciler binanın çatısına çıktı. Çatıya çıkan öğrenciler polise kiremit atarken, gruba biber gazıyla müdahale edildi. Çatıdaki öğrencileri de yakalayıp indiren, binayı boşaltan polis, 38 kişiyi gözaltına aldı. Müdahale sırasında yaralanan 1 öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak hem öğrencilerden, hem de polisten hafif şekilde yaralananların olduğu belirtildi.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da müdahale sırasında kampüse gelerek ekipleri yönetti. Çevik kuvvet ve sivil ekipler, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına, gözaltına alma girişimine varan sert müdahalede bulundu. Daha sonra ise binadan görüntü alınmasına izin verildi. - Yavuz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Bornova İzmir Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title