Haberler

Ege Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Ege Üniversitesi (EÜ) 2011-2012 Akademik Yılı açılışı törenle yapıldı.

Ege Üniversitesi (EÜ) 2011-2012 Akademik Yılı açılışı törenle yapıldı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, EÜ'deki törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gerçekleştirdiği dönüşümler ve ilerlemelerle dünyanın sayılı devletleri arasında yerini aldığını, eğitimde, sağlıkta, sosyal hizmetlerde, spor altyapısında ve ulaştırmanın tüm alanlarında kaydedilen gelişmelerle nitelikli insan gücünün artmasının ve ekonomideki istikrarlı büyümenin ülkenin sosyoekonomik gelişmeyi sağlayan temel faktörler olduğunu söyledi.

Gelinen noktayı yeterli görmediklerini de dile getiren Kıraç, "Ülkemizin gelişmesi ve yeni kuşaklara güçlü bir ülke bırakmanın sorumluğundan asla vazgeçmeyeceğiz. Üniversitelerimizdeki fiziksel altyapının geliştirilmesi ve bilimsel düzeyin yükseltilmesi için son yıllarda gösterilen çabalar, bugün gelinen noktada geleceğimiz için ümit verici olarak değerlendirilmektedir" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da genel başarıda Türkiye'de 6'ıncı olan Ege Üniversitesinin öğrenci sayısının 50 bine ulaştığını belirterek, üniversitenin geçmişle gelecek arasında köprü kurmaya çalışırken daima çağdaşlık hedefini esas aldığını vurguladı.

Terör ve kadına şiddet olaylarına da değinen Candeğer Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunların silahla ve şiddetle değil, akılla, sağduyu ve diyalogla çözüleceği yönünde yaygın kanat olmasına rağmen olaylar farklı yönde gelişiyor. Terörün çözümü siyasi iradenin sorumluluğunda olduğu halde, üniversiteler de bu konuda akıldan, sağduyudan, temel inan hak ve özgürlüklerinden yana davranmak zorundadır. Bazı medeni hakların Türkiye'de, batı ülkelerinden önce verildiği ile övünüp dursak da kadına yönelik şiddet de önemli bir sosyal yara olarak hepimizi üzmektedir."

Ege Üniversitenin bölgenin ve kentin bilimsel, kültürel ve sanatsal gelişimine liderlik yapmayı sürdürdüğünü de ifade eden Yılmaz, üretilen bilgilerin öğretme, yayma ve yaşama geçirime sorumluluğunu da taşıdıklarını söyledi. Rektör Yılmaz, öğrencilerden de bilgiye ulaşma çabalarında sorgulayıcı olmalarını istedi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Yelda Saçar da öğrencilerle ilgili alınan kararlar ile fikir paylaşımında çeşitli sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Söz hakkı değil artık söz istiyoruz. Bizlerle ilgili alınan kararları en son biz duymak istemiyoruz" diye konuştu.

Törende, üniversite sınavında Türkiye'de ilk 100'e giren ve Ege Üniversitesinin çeşitli fakültelerini tercih eden öğrenciler ile Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda tekvando branşında şampiyon olan öğrenci Umut Bildik'e ödülleri verildi.

Açılış töreninin ardından Washinton Üniversitesi Genetik Mühendisliği Malzeme Bilimleri ve Mühendislik Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sarıkaya, nanotıp konusunda ilk dersi verdi.

Törene Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title