Haberler

Ege Sahilleri Bayramda Dolu

Ramazan Bayramı'nın yaz aylarına denk gelmesi ile Güney Ege'nin gözde turizm merkezleri Bodrum, Marmaris, Datça, Ortaca ve Kuşadası'ndaki otel ve turistik tesislerde şimdiden doluluk oranını neredeyse yüzde 100'e ulaştı.

Ramazan Bayramı'nın yaz aylarına denk gelmesi ile Güney Ege'nin gözde turizm merkezleri Bodrum, Marmaris, Datça, Ortaca ve Kuşadası'ndaki otel ve turistik tesislerde şimdiden doluluk oranını neredeyse yüzde 100'e ulaştı. Turizmciler, tatilcileri rezervasyonsuz gelmemeleri konusunda uyardı.

Beş günlük Ramazan Bayramı öncesinde Muğla'nın Marmaris, Datça, Bodrum ve Ortaca gibi turizm merkezlerine otobüs firmaları ve havayolu şirketleri ek seferler koyarken, pastadan pay kapmak isteyen turistik tesis ve otellerin çeşitli kampanya ve programlarla doluluk oranları üst seviyeye ulaştı. Marmaris'teki tüm otellerin şimdiden dolduğunu belirten Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Son bir haftalık rezervasyonlara bakıldığında ilçedeki otellerin tüm yatakları dolmuş durumda. Bu doluluk oranı Ağustos ayında da devam edecek. Bu rezervasyonlarla, tesislerdeki yerli turist oranı yüzde 20'lere yaklaştı" dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu Mayıs-Temmuz aralığındaki açığın Ağustos ve Eylül aylarında kapanacağını, bayram tatili ve sonrasında yüzde 100 doluluğa ulaşılmış olunacağını söyledi.

Ortaca'da 5 yıldızlı otellerin bulunduğu Sarıgerme doluluk oranı yüzde 90 olurken, Dalyan ve Göcek'te ise bu oran yüzde 100'e ulaştı. İber Otel Genel Müdürü Yavuz Zeyrek "Bu bayram otelimiz ve Sarıgerme'de bulunan diğer otellerde doluluk yüzde 90" dedi. Hilton Otel Genel Müdürü Hakan Alpay da doluluk oranının yüzde 90 olduğunu hatırlatarak "Otelimizde gerekli önlemleri aldık konuklarımızın rahatı ve eğlenmesi için alternatif programlarımız var" dedi.

Datça'da da doluluk yüzde 100'e ulaştığını belirten CHP'li Belediye Başkanı Şener Tokcan "17 bin 500 olan Datça nüfusu şu anda 60 bine çıktı. Otellerde yer ayırtmadan kimsenin gelmesini tavsiye etmiyoruz. Bu doluluk Ağustos boyunca sürecek" diye konuştu.

BODRUM'A UÇAK SEFERLERİ ARTTI

Bayram öncesinde Milas-Bodrum Havalimanı ile Bodrum Otogarı'nda ise şimdiden hareketlilik başladı. Ek otobüs seferleri nedeniyle otogar ana baba gününe dönerken, benzer durum havalimanında da yaşandı. Havayolu şirketlerinden bazıları sefer sayılarını bazıları da yolcu kapasitelerini arttırdı. Havalimanı ve otogardan gelen tatilciler transfer araçlarıyla otellerine taşınırken, yoğunluğun bayramın ilk gününe kadar süreceği bildirildi. Bodrum yine Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden gelecek tatilcilerle dolacak. Bodrum'daki fiyatları gecelik 150 ile 400 lira arasında değişen konaklama tesislerinde yer kalmadı. Bayram nedeniyle ilçedeki pek çok eğlence yeri de özel program ve konserler ile menüler hazırladı. Bayram boyunca Club Dedikodulu'da Bülent Ersoy, Demet Akalın, Hakan Altun, Yalıkavak Palmarina'da Mustafa Sandal, Bodrum Antik Tiyatro'da Duman ve Mazhar-Fuat-Özkan, Ayana Restoran'da ise Zeynep Casalini sahne alacak.

KUŞADASI'NDA 5 VE 4 YILDIZLI OTELLER DOLDU

Aydın'ın Kuşadası İlçcesi'ndeki beş ve dört yıldızlı otellerde yer kalmazken, ilçede bayram nedeniyle hareketlilik başladı. Diğer tesislerdeki yüzde 70 olan doluluk oranında bayram tatiline girilmesiyle daha da artmasının beklendiği bildirildi. Kuşadası Belediyesi'nin bayram programı kapsamında ilk gün, tiyatrocu Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin 'Hassta Etme Adamı' isimli oyunun İsmail Cem Meydanı'nda sahnelenecek. Ramazan ayı boyunca sadece yabancı turistlere hizmet veren Barlar Sokağı ile Kale içindeki içkili mekanlar ise DJ performanslarıyla bayrama hazırlandı. İlçede, bayram süresinde güvenlik önlemleri de üst seviye çıkartılırken, devriye görevi yapacak polis sayısı da arttırıldı. - Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Ege Kuşadası Bodrum Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title