Haberler

Ege'nin Turistik İlçeleri Bayrama Hazır

Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris, Çeşme ve Kuşadası, Ramazan bayramında tatilcileri ağırlamaya hazır.

Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris, Çeşme ve Kuşadası, Ramazan bayramında tatilcileri ağırlamaya hazır. Konaklama tesislerinin yüzde 100 doluluk oranına yaklaştığı turizm cennetlerinde, bazı oteller ve eğlence yerleri konuklarına güzel bir bayram tatili geçirtebilmek için özel programlar hazırladı.

BODRUM

Bayramda, Bodrum tatilcilerin akınına uğrayacak. Bazı otobüs firması yetkilileri yoğunluğu göz önüne alarak İzmir, İstanbul Ankara gibi illerden Bodrum'a şimdiden ek seferler koyarken, oteller ve eğlence yerleri de tatilciler için özel programlar yaptı. Otel ve eğlence mekanları, bayramda özel gala geceleri ve konserlerle renklenecek. Ramazan Bayramı'nda Rixos Premium Bodrum'u tercih edenler, bayramın birinci günü Çiğdem Tunç'un sunumuyla gerçekleşecek Ada Gazinosu programında Ahmet Özhan sahne alacak. Bayramın üçüncü günü ise pop müziğin sevilen sesi Gökhan Tepe sahneye çıkacak.

Marina Yacht Club'ta ise bayramın birinci ve ikinci günü Garo Mafyan ile İzmir Express Orkestrası tatilcileri coşturacak. Bayramın son günü olan 10 Ağustos'ta ise Fuat Güner sahne alacak. Güner, sevilen şarkılarını seslendirecek.

Bodrum Gümbet'te yer alan Club Dedikodulu Plus'ta bayramın birinci gününe Hakan Altun ile girelecek. İkinci günü ise pop müziğin sevilen ismi Demet Akalın sevenleri ile buluşacak. Bayramın son günü ise Türk Sanat Müziği'nin Divası Bülent Ersoy, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatacak.

Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki By Jack'te ise bayramın üçüncü günü ocak ayında yeni albümü Yaşım Çocuk'u Mabel Matiz sahne alacak.

Avenue Bodrum'da hizmet veren Winston Blender'da bayramın ikinci günü Neco ve Zeynep Casalini şarkılarıyla sahnede olacak.

Bodrum'da Kule Bar, Mandalin Bar, Ora Bar ve Halikarnas Disko ise şov programlarına devam edecek.

Yalıkavak'taki Palmarina Bodrum'da bayramın ikinci günü Sertab Erener rüzgarı esecek. Erener, halka açık olarak düzenlenen konserde, sevilen şarkılarını Bodrumlularla birlikte seslendirecek.

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Bodrum'un bayramı yüzde 100 dolu olarak geçireceğini belirterek, "Oteller ve eğlence mekanları müşterilerini memnun edebilmek için programlar hazırladı. İndirim imkanları sundu. Oteller ve pansiyonlar şimdiden doldu. Bodrum bayramı çok hareketli geçecek" dedi.

ÇEŞME

İzmir'in şirin turistik ilçesi Çeşme, bayramda dopdolu olacak. Tüm otel, butik otel ve pansiyonların tıka basa dolu olacağı belli olan Çeşme ve Alaçatı'nın gece hayatı da bayram süresince ünlü sanatçılar ve coşkulu programlarla çok zengin geceçek. 8 Ağustos'ta başlayacak ve üç gün sürecek bayram boyunca Çeşme'de Türkiye'nin tanınmış sanatçıları konserler verecek.

Çeşme'nin tanınmış otellerinden Ilıca Hotel Spa & Wellness Resort' bayramın üçüncü günü Türk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Sibel Can'ı ağırlayacak.

Bayramın birinci günü Gece Bar'da müziğiyle ekol olmuş seslerden Fatih Ürek, sahne alacak. Gece Bar'da eğlence ikinci gün Serdar Ortaç, üçüncü gün ise Yıldız Tilbe ile devam edecek.

Türkiye'yi yurt dışında da başarıyla temsil eden İzmirli ikiz opera sanatçıları "Sinem&Didem Balık Kardeşler" uzun bir süredir özenle hazırlandıkları "Aşk ve Tango" konserinde, Alaçatı Belediyesi'nin organizasyonu ile Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu'nda, bayramın son günü sanat aşıklarına unutulmaz bir gece sunacak.

MARMARİS

Muğla'nın Marmaris İlçesi Ramazan bayramında yerel sanatçılarla eğlenecek. Bayram tatilinde Marmaris'i tercih edecek turistler, doğayla baş başa bir tatil yapmanın yanı sıra sabahın ilk ışıklarına kadar açık kalan Marmaris Barlar Sokağı'nda eğlenme imkanı bulabilecek.

Bayram tatili süresince işletmeler ünlü sanatçılar yerine yerel santaçılarla sahnelerini doldurmayı tercih ederken, Barlar Sokağı'nda bulunan bar ve diskolarda ise yerel DJ ler sahne alacak. Güney Ege'nin en büyük açık hava diskosu Club Areena, bayram süresince her gece 23.00 ile 04.00 saatleri arasında tatilcilere Dj'lerin yanı sıra bayan dasçılar ve köpük partileri ile eğlence sunarken Barlar sokağında bulunan tek Rock bar olan Davy Jones's Loceker da yerel gruplardan noname sahne alacak. Ayrıca Barlar Sokağı girişindeki Buddha Bar'da ise Cuma akşamı Rainbow Box Cumartesi akşamı ise Diptonik grupları sahne alacak.

Yemek dahil kişi başı 25 lira karşılığında cip safari turlarına katılarak köyleri gezecek turistler, isterlerse atlara binerek orman içinde gezintinin tadını çıkartacak. Marmaris sahil boyunca belirli aralıklarla kurulmuş su sporları merkezlerini ziyaret edecek tatilciler ise yüksek adrenalin keyfi yaşayacak. Sahilde yer alan Miami Beach Su Sporları İstasyonu'nda ise tüm sezon boyu olduğu gibi yerli turiste yüzde 30 indirim uygulaması bayram süresince de devam edecek.

Marmaris Körfezi'nde düzenlenen günlük tekne turlarına kişi başı herşey dahil 35 lira karşılığında katılacak turistler ise, maviyle yeşilin kucaklaştığı ender güzellikteki koyları görme fırsatı yakalayabilecek. Ayrıca Marmaris Kordon caddesi üzerinden kalkan tekne turları ile Dalyan ve çamur banyolarına da ulaşılabilecek.

KUŞADASI

Kuşadası çarşıları, eğlence mekanları, su parkları, yazlıkları ve otelleri ile bayrama hazır. Otellerin tamamen dolduğu Kuşadası'nda hareketliliğin ve dolulukların sezon sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Ramazan ayı ve Gezi olayları nedeniyle iç ve dış rezervasyonlarda biraz düşüş yaşanan günlerin geride kaldığını söyleyen Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, "Ramazan ayı nedeniyle iç ve İstanbul' daki Gezi olayları nedeniyle de dış turizmde, doluluklarda ve işlerde düşmeler yaşandı. Ancak son bir haftadır işlerde ve rezervasyonlarda artış var. Rezervasyonlarda doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı. Bayramla birlikte sezon sonuna kadar bereketli bir dönem geçireceğimizi düşünüyoruz. Özellikle bayramın çarşılarda ve konaklamalı turizmde bereketli geçmesini bekliyoruz" dedi.

Kuşadası Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar da yıldızlı oteller dışındaki küçük konaklama tesislerinin tamamının dolduğunu belirterek "Kuşadası'na son bir haftada büyük bir talep oldu. Bırakın yıldızlı otelleri küçük otellerde bile yer bulmak zor. Bu hareketlilik Eylül ayı sonuna kadar sürecek. Kuşadası'nda 30-40 bin yatağa daha ihtiyaç var. Özellikle İran gelenlerin turlara katılma yerine çarşılarda alışverişi tercih etmeleri ekonomik canlılık yaratacaktır" dedi.

Bayram süresince Kuşadası'nı tercih edenlerin keyifli geceler geçirmesi için ünlü bar ve Beach Club'lar, dünyaca ünlü Barlar Sokağı'ndaki mekanlar, yerel sanatçıların yer alacağı, özel eğlence programları hazırladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin biraz üzerinde olacağını varsayan su parklarında çeşitli zamanlarda düzenlenen aktiviteler gün boyu sürecek şekilde programlandı. Çevre il ve ilçelerden günü birlik gelecek olan misafirler için ise özellikle sahil restoranları balık stoğu yaptı. - Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Sertab Erener Kuşadası Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title