Haberler

Ege'nin 100 Büyük Sanayi Kuruluşu

2013 yılı üretimden satışlara göre Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın 100 büyük sanayi kuruluşu değerlendirmesi Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar tarafından düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

2013 yılı üretimden satışlara göre Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın 100 büyük sanayi kuruluşu değerlendirmesi Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar tarafından düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Ege Bölgesinin 1'ncisi 14.531.918 TL ile TÜPRAŞ A.Ş. oldu.

Listedeki 100 büyük firmanın 78'i sadece İzmir'de, 14'ü konsolide ve 8 firmanın ise Ege Bölgesi ağırlıklı olarak üretim yaptığını belirten Başkan Ender Yorgancılar, firmaların üretimden satışlarda ilk 3 sırayı, kimya ve kimyasal ürünler sanayi, gıda sanayi ve demir-çelik, metal ve döküm sanayinin oluşturduğunu belirtti.

ABD'nin likidite azaltım kararının, Ortadoğu'daki olumsuz gelişmelerin, döviz kurlarındaki dalgalanmaların ve faiz oranlarındaki artış eğiliminin Türkiye Ekonomisini olumsuz etkilediğini belirten Yorgancılar, yine de ekonomimiz Avrupa'daki gelişmiş ekonomilerin 0,4-0,5 büyüme oranlarına göre iyi fakat gelişmekte olan ülkelere göre kötü. Biz 2023'te Avrupa'nın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak 160 milyar dolar enerji yatırımı yapmalıyız. Bu nükleer enerji olur rüzgar enerjisi olur" diye konuştu.

2013 yılı Ege Bölgesi üretimden satışlarına göre ilk on kuruluşun sırası ise şu şekilde;

1-Tüpraş A.Ş İzmir Raf. MÜd. (kons.)

2-Petkim Petrokimya A.Ş.

3-Philsa Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütün San. ve Tic. A.Ş

4-İzmir Demir Çelik A.Ş.

5-Abalıoğlu A.Ş. Kemalpaşa ŞB.(Kons.)

6-(ünvanının yayınlanmasını istemedi)

7-Küçükbay Yağ A.Ş.

8-JTI Tütün Ürünleri A.Ş.

9-Kocaer Haddecilik A.Ş. Aliağa ŞB.

10-Özkan Demir Çelik A.Ş. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demir Çelik Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title