Haberler

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya Oldu

Güncelleme:

İki liste ile seçime gidilen Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin Olağan Genel Kurulu'nda İZKO Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya mevcut başkan Arslan Erdinç'i az oy farkla geride bırakarak yeni dönem başkanlığına seçildi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin Olağan Genel Kurulu Hilton Oteli'nde yapıldı. Seçim sonucunda Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanlığı'na seçilen Mevlüt Kaya, kanun ve yönetmeliklerin sektörün yararına olacak şekilde hazırlanması için çalışmaya başlayacaklarını ifade ederek, "Dünyada büyük projelere imza atmış mimarları davet ederek Türk doğal taşlarını tanıtacağız" diye konuştu.

Mevcut başkan Arslan Erdinç ve Mevlüt Kaya'nın hazırladığı listelerle gidilen seçimi kazanan Kaya, sektörün önünü açacak düzenlemelerin yapılması için çalışacEge Maden İhracatçıları Birliği Olağan Seçimli Genel Kurulu 18 Nisan 2014 tarihinde İzmir Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Ege Maden İhracatçıları Birliği üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul'da 502 firma temsilcisi oy kullandı. Mevlüt Kaya 267 oy alarak Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmek üzere seçildi. 4 milyon 50 bin TL tahmini gelir-gider bütçesi, denk bütçe ile 2014 bütçesi karara bağlandı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı İzmir Hilton Oteli'nde yapıldı. Mevlüt Kaya'nın Yönetim Kurulu Başkan adayı olduğu liste 267 oy alarak seçimi kazanırken Arslan Erdinç'ın listesi 215 oy da kaldı.

ÜNLÜ MİMARLAR GELECEK

Ege Maden İhracatçıları Birliği'nde, Arslan Erdinç'e karşı yarışan ve seçimi kazanan Mevlüt Kaya ise 'ben' yerine 'biz' kültürünü benimseyeceklerinin altını çizdi. Kanun ve yönetmeliklerin sektörün yararına olacak şekilde hazırlanması için çalışacaklarını kaydeden Kaya, "Nitelikli projelerde yer alabilmek için mimarlar ve proje sahiplerine yönelik tanıtım toplantılarına ağırlık vereceğiz. Dünyada büyük projelere imza atmış mimarları ülkemize davet edeceğiz ve doğal taşlarımızı tanıtacağız" dedi.

Kaya, Gaziemir'de yapılmakta olan yeni fuar alanında mermer fuarı alanının adaletli olarak tüm sektör temsilcilerine tahsis edilmesi için gayret göstereceklerini belirtti. Whatsapp, e-post, SMS, android uygulamalar gibi günümüzün etkim iletişim modellerini kullanacaklarını söyleyen Kaya, katma değer yaratacak tüm girişimlere de destek olacaklarını açıkladı. Yurt dışındaki eğitimlere de üyelerini göndereceklerini ifade eden Kaya;"İtalya gibi sektörümüzde gelişmiş ülkelerde iş sahiplerine yönelik eğitimler organize edeceğiz. Küçük ölçekli firmalar için de teknik geziler düzenleyeceğiz. Amacımız büyük, küçük demeden sektörümüzün tüm çalışanlarına en iyi hizmeti vermektir" diye konuştu.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim kurulu Başkanlığını 2 yıl sonra gençlere bırakacağını belirten Kaya, görevi devredeceği isim olarak Şener Bayyurt'u işaret etti.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya'nın temsil ettiği İZ-KO Mermer Maden Mobilya Dekorasyon San. ve Tic.A.Ş. olurken Yönetim Kurulu şu firmalardan oluştu;

1. DİPERLİT Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.

2. BAYYURT Madencilik San.ve Dış Tic.Ltd.Şti.

3. BURAK GÜNGÖREN- Alya İç ve Dış Ticaret

4. ÇELİKKOL Petrol Mermer San. ve Tic.Ltd.Şti.

5. FONMERSAN Antik Mermer San.ve Tic. Ltd.Şti.

6. RENTAS Mermer Maden Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

7. ÖZÇINAR Elektrik Malz.Maden San. ve Tic. Ltd.Şti.

8. ALİMOĞLU Mermer Granit San. ve Tic.A.Ş.

9. ÖZHAN Mermer Mad.Haddecilik Nakliyat San ve Tic. Ltd.Şti.

10. DÖRTYOL Mermer Maden Nak. İŞ Ma K.Zir.Al.T.Tic.San.Ltd.Şti.

Denetim Kurulu'na ise:

1. IDEAL Stone Maden Oto.San. ve Tic. Ltd.Şti.

2. ÇİZGİ Mermer ve Granit Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

3. AKTAŞ Mermer Sanayi Tic.A.Ş. firmaları seçildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlüt Kaya Hilton İzmir Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title