Haberler

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları, Başkanını Seçti

Güncelleme:

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı, 86 oyla Birol Celep oldu.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı 86 oyla Birol Celep oldu. 4 yıldır Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Osman Öz, 2014-18 dönemi için tekrar aday olmadı. Celep, Osman Öz'ün Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı yönetimde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2014 yılı tahmini gelir-gider bütçesi 2 milyon 610 bin TL olarak karara bağlanırken, Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG) 2014 yılı gelir-gider bütçesi 1 milyon 870 bin TL olarak kabul gördü.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Birol Celep seçim sonrasında yaptığı açıklamada, insan sağlığına uygun naturel, sağlıklı ürünler üretilmesi ve ihracatı konusunda üreticilere yönelik sürdürülen çalışmaları arttırarak devam ettireceklerini söyledi.

"FİYAT DALGALANMALARINI ÖNLEMENİN FORMÜLÜ STOK KURUMU"

Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarındaki aşırı dalgalanmanın sektördeki üretici, tüccar, ihracatçı tüm tarafları zor durumda bıraktığını anlatan Celep, "Çekirdeksiz kuru üzüm ihraç fiyatları üç ay önce 3 bin dolar seviyesinde iken bugün 1800 dolarlar konuşuluyor. Bu dalgalanmaların önüne geçmenin yolu, ürünün bol olduğu yıllarda stok kurumunu devreye sokmak ile olur. ABD, bu modeli başarıyla uyguluyor" diye konuştu.

Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin ihracatında ürün sunumlarının daha katma değerli hale getirilmesi için Kuru Meyve Tanıtım Grubu ile işbirliği halinde çalışma yapacaklarını ifade eden Celep, Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışında daha etkin tanıtım yapacak konuma getirileceğini sözlerine ekledi.

NİSPİ AİDATLAR DÜŞÜRÜLDÜ

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'nda binde 1 olan nisbi aidat binde 0,75'e Kuru Meyve Tanıtım Grubu için alınan binde 0,75'lik aidat ise binde 0,50'ye düşürüldü. Ekonomi Bakanlığı'na sunulacak aidat değişikliği, Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildiği takdirde 1 Ocak 2015'ten itibaren uygulamaya geçecek.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçim sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Birol Celep'in temsilcisi olduğu K.F.C.GIDA Tekstil San. İth. İhr. Yatırım A.Ş. seçilirken Yönetim Kurulu şu firmalardan oluştu: "ANATOLIA Tar. Ür. San. ve Dış Tic. A.Ş., ELMAS Dış Tic. A.Ş., FRANCO MEYVE İhr. Tic. ve San. A.Ş., GABAY Dış Ticaret ve Gıda San.A.Ş.,OSMAN AKÇA Tarım Ürün.İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş., PAGMAT Pamuk Tekstil Gıda San. ve Tic. A.Ş., S.S.TARİŞ İNCİR Tarım Kooperatifleri Birliği, S.S. TARİŞ ÜZÜM Tarım Sat.Koop. Birliği, SELÇUK K.GIDA Yatırım Sanayi ve Tic. A.Ş., ŞENTAŞ Tarım Ür. İhr. San. ve Tic. A.Ş." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Bakanlığı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title