Haberler

Ege Denizi'ndeki Deprem

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Ege Denizi'ndeki depreme ilişkin, "Hastanelerimizden almış olduğumuz bilgiye göre, ilçelerimizde 55, il merkezinde 50 kadar müracaat var, paniklemeden dolayı ufak tefek yaralanmalar. Hayati tehlikesi olan yaralımız yok" dedi.

Çınar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde oluşturulan kriz masasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, sarsıntının 22 saniye kadar sürdüğünü söyledi.

Depremin en başında paniklemeden kaynaklı yaralanmalar olduğunu belirten Çınar, "Tüm ilçelerimizden bilgilerimizi alıyoruz. İlimiz, iki helikopterimizle havadan taranmak suretiyle kontrol ediliyor. Şu ana kadar bize gelen bilgiler, can ve mal kaybının olmadığına yönelik. Bu, sevindirici bir durum. Bundan sonra da can kaybına yönelik bir haberin gelmeyeceğini ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Çınar, 6,5 büyüklüğündeki bir depremin, en azından metruk veya dayanıksız binalarda hasar oluşturacağını tahmin ettiklerini anlattı. Bu durumun daha sonra yürütülecek hasar tespitlerinde ortaya çıkacağını dile getiren Çınar, şunları kaydetti:

"Önemli olan; can kaybının olmaması. Hastanelerimizden almış olduğumuz bilgiye göre, ilçelerimizde 55, il merkezinde 50 kadar müracaat var, paniklemeden dolayı. Ufak tefek yaralanmalar. Hayati tehlikesi olan yaralımız yok. Gökçeada'da Kaymakamlıktan aldığımız bilgiler de mal kaybının ve hasarın olmadığı yönündeydi ancak Belediye Başkanımız, televizyonlarda, evlerde hasar olduğu bilgisini verdi. Tekrar yapılan incelemelerde, Gökçeada merkezde hasar meydana gelen evler, metruk binalar, eski evler. Tepeköy'deki metruk binalarda önemli derecede hasarın olduğu yönünde bilgiler geldi. Burada ayrıca insanların da yaşadığı evlerde ufak tefek hasarlar meydana geldi. Şu anda hayat normal seyrinde devam ediyor. Artçılar devam edecektir. İnşallah daha büyükleri olmaz. Tüm halkımıza geçmiş olsun. Şu anda acil müdahaleyi gerektiren bir durum yok."

Yenice Devlet Hastanesi'ndeki durumla ilgili de bilgi veren Çınar, binanın duvarlarında çatlaklar oluştuğuna değindi. Risk almamak için hastanede yatan 5 hastanın tahliye edildiğini anlatan Çınar, "Bir sahra hastanesi gibi değil ama acil durumlarda kullanılabilecek bir çadır hastane kuruyoruz" diye konuştu.

- "Çok şükür can kaybı yok"

Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel ise deprem yüzünden ilçe merkeziyle Tepeköy başta olmak üzere bağlı köylerdeki eski, kullanılmayan metruk binalarda gerek duvarların gerekse bacaların yıkılması, tuğlaların ve çatıdaki kiremitlerin düşmesi gibi olaylar yaşandığını bildirdi.

Depremi oldukça şiddetli bir şekilde hissettiklerini ifade eden Gürel, şöyle konuştu:

"Ben o sırada ikinci katta bulunuyordum. Dışarıya çıkıp baktığımda da hemen hemen bütün vatandaşlar kendisini sokağa atmış durumdaydı. Şu anda binaları ve evleri kullanmıyorlar doğal olarak. Çünkü artçı bazı depremlerin meydana gelebileceği endişesi vatandaşlarımızda var. Dolayısıyla daha çok günü sokakta geçirmeyi tercih ediyorlar. Çok şükür can kaybı yok. 15-20 civarında, çok küçük sıyrıklarla hastanemize müracaat edenler var. Bunlardan sadece bir kişi, ikinci kattan atladığı için ayağında bir çatlak söz konusu. Onun dışında bir sorun söz konusu değil."

Bu arada, deprem nedeniyle Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyündeki tarihi kalenin bazı duvarlarında çöküntüler oluştu. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Ege Denizi Çanakkale Ali Çınar Gökçeada Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title