Haberler

Ege Denizi'nde Yakalanan Kaçak Sayısı 12 Bini Aştı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yılbaşından bu yana Ege Denizi'nde Yunanistan'a geçmeye çalışan 12 bin 7 kaçağı yakaladı Geçen yılın tamamında, 6 bin 937 kaçak yakalanmıştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yılbaşından bu yana Ege Denizi'nde Yunanistan'a geçmeye çalışan 12 bin 7 kaçağı yakalandı.

İzmir Valiliğinin açıklamasına göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince icra edilen devriye görevi esnasında, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan kaçaklara yönelik İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale'de, 6 olaya müdahale edildi.

İzmir'in Karaburun ilçesi Karareis önlerinde fiber tekne içerisinde biri kadın Suriye uyruklu 17 yasa dışı göçmen ile 1 Türk göçmen kaçakçısı yakalandı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Kadırga Burnu açıklarında, Afganistan uyruklu 15, Sivrice Burnu açıklarında da Suriye uyruklu 16 kaçak kurtarıldı.

Aydın'ın Didim ilçesi Tekağaç önlerinde lastik bot içerisinde 2'si kadın, 4'ü çocuk Afganistan uyruklu 29, yine Tekağaç civarında Suriye uyruklu 12 düzensiz göçmen yakalandı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Çıplak Ada ile Güneş Adası arasında lastik bot içerisinde Afganistan, Eritre, Kamerun, Suriye, Fildişi Sahilleri, Kongo ve Gine uyruklu 4'ü kadın 28 kaçak kurtarıldı.

Böylece dün akşamdan itibaren yakalanan 117 kaçak ile kaçakçılık iddiasıyla bir kişi, yasal işlemler için jandarma ve emniyet birimlerine teslim edildi.

Kaçakların deniz yoluyla Türkiye'den yasa dışı şekilde çıkış olaylarıyla ilgilenen ve arama kurtarma faaliyetleriyle yüzlerce kişinin hayatını kurtaran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yılbaşından bu yana Ege Denizi'nde yakaladığı kaçak sayısı, 12 bin 7'yi buldu. 63 kişi ise göçmen kaçakçısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Geçen yılın tamamında ise 251 olayda 6 bin 937 yasa dışı göçmen ile 71 göçmen kaçakçısı yakalanmıştı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Denizi Yunanistan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title