Haberler

Ege'de Türk Sahil Güvenlik Botuna Yunan Tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi’nin uluslararası sularında arızalanan bir Türk balıkçı teknesine yardım eden bir Sahil Güvenlik botunun Yunanistan’a ait bir Sahil Güvenlik botu tarafından taciz edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'nin uluslararası sularında arızalanan bir Türk balıkçı teknesine yardım eden bir Sahil Güvenlik botunun Yunanistan'a ait bir Sahil Güvenlik botu tarafından taciz edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre TCG Gaziantep, TCG Burakreis, TCG Gökçeada, TCG Gökova, TCG Bandırma, TCG Kalkan, TCG Atak, TCG Yavuz ve bir deniz karakol uçağı, Almanya'ya ait FGS Hamburg adlı fırkateynle birlikte Doğu Akdeniz'de geçiş eğitimleri icra etti. Bir deniz karakol uçağı, Doğu Akdeniz uluslararası hava sahasında NATO'nun "Etkin Çaba Harekatı"na yardımcı destek keşif gözetleme uçuşuna katıldı. NATO'nun Etkin Çaba Harekatı'nda görevli TCG Dolunay, Doğu Akdeniz'de, Birleşmiş Milletler (BM) UNIFIL Deniz Harekatı'na iştirak eden TCG Bozcaada ise Lübnan açıklarında karakol görevi icra etti.

"HAREKAT EĞİTİM FAALİYETLERİNDE 21 GEMİ SEYİR İCRA ETTİ"

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG Akçakoca, Batı Akdeniz'de deniz eğitimleri gerçekleştirdi. Birleşik Görev Kuvveti-151 deniz haydutluğu ile mücadele görevine iştirak eden TCG Gemlik, Hint Okyanusu'nda karakol görevi icra etti. Harekat eğitim faaliyetlerinde 21 geminin seyir icra ettiği bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 10 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

SAHİL GÜVENLİK BOTUNA YUNAN TACİZİ

Bir gemi ile Ege Denizi'nde, bir gemi ile Akdeniz'de keşif gözetleme görevi icra edilirken, 4 adet botla Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi gerçekleştirildi. Ege Denizi'nin uluslararası sularında arızalanan bir Türk balıkçı teknesine yardım eden bir Sahil Güvenlik botu ise Yunanistan'a ait bir Sahil Güvenlik botu tarafından taciz edildi. Açıklamada, "Angajman kuralı gereği Sahil Güvenlik botumuz tarafından tacize aynı ile karşılık verilmiş, arızalı balıkçı teknesi Didim Limanı'na intikal ettirilmiştir" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, 16-20 Kasım tarihleri arasında Estonya'da gerçekleştirilecek Siber Koalisyon Tatbikatı ile 16-26 Kasım'da İzmir'de yapılacak Eurasian Star Tatbikatı'na iştirak edecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Doğu Akdeniz Yunanistan Ege Denizi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title