Haberler

Ege'de Sıcak Hava - Aydın / Manisa /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : MUĞLA: Yatağan ilçesi asfalt erimesi Asfaltı eriyen yoldan detay Marmaris'teki su parklarından detay Barınaktan detay Köpeklerin serinletilmesi Hayvan Bakımevi Sorumlusu Veteriner Hekim Görkem Gürka'ın açıklaması AYDIN: Aydın kent merkezinden görüntü Kuşadası sahillerden görüntü MANİSA: Şehir merkezinden görüntüler Sıcak hava nedeniyle Aydın'da plajlarda doluluk yaşanırken, Manisa'da vatandaşlar parklarda serinlemeye çalıştı Hava sıcaklığının 45 dereceye ulaştığı Muğla'da asfalt eridi Aydın, Manisa ve Muğla'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, çeşitli yollarla serinlemeye çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

MUĞLA:

Yatağan ilçesi asfalt erimesi

Asfaltı eriyen yoldan detay

Marmaris'teki su parklarından detay

Barınaktan detay

Köpeklerin serinletilmesi

Hayvan Bakımevi Sorumlusu Veteriner Hekim Görkem Gürka'ın açıklaması

AYDIN:

Aydın kent merkezinden görüntü

Kuşadası sahillerden görüntü

MANİSA:

Şehir merkezinden görüntüler

Sıcak hava nedeniyle Aydın'da plajlarda doluluk yaşanırken, Manisa'da vatandaşlar parklarda serinlemeye çalıştı

Hava sıcaklığının 45 dereceye ulaştığı Muğla'da asfalt eridi

Aydın, Manisa ve Muğla'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, çeşitli yollarla serinlemeye çalıştı.

Aydın kent merkezinde hava sıcaklığı 42,9 dereceye ulaştı. Dijital termometrelerin sıcaklığı 45 derece göstermesini, vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntüledi. Birçok kişi, şemsiyeyle güneşten korunmaya çalıştı.

Merkezde araç trafiği ve yaya yoğunluğu da azaldı. Bazı vatandaşlar, parklardaki gölge alanlarda, süs havuzu kenarında oturarak serinlemeye çalıştı.

Öte yandan, kentin önemli turizm kentlerinden Kuşadası ve Didim ilçelerinde sıcaktan bunalanlar, plaj ve deniz kenarlarını doldurdu.

Turistler, Didim'de Altınkum, Kuşadası'nda ise Kadınlar Denizi başta olmak üzere Milli Park, Kuştur, Karaova ve Sevgi plajlarını tercih etti.

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Acat, AA muhabirine, vatandaşların, sıcağın yoğun olduğu 10.00-16.00 saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda yapılan uyarıları dikkate aldığını söyledi.

Acat, "Geçen haftalarda sıcaktan kaynaklı hastanelere başvuranların sayısında belirgin bir artış meydana geldi. Fakat vatandaşa yaptığımız uyarı faydalı oldu. Geçen haftaya oranla hasta sayısı yüzde 15 azaldı." dedi.

Alışveriş için sokağa çıkan Halil Danzik, yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunduğunu belirtti.

Valiliğin rahatsızlığı olan kamu personeline sıcak havalardan dolayı 2 gün idari izin vermesi nedeniyle bugün çalışmadığını anlatan Danzik, "Çok fazla sıcak var. Afrika'da mıyız Aydın'da mıyız belli değil. Şapkayla güneşten korunmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlardan Nazmi Altıner ise "Sıcak havada günler çok zor geçiyor. Ağaçların altı da havuzun kenarı da artık kurtarmıyor." ifadelerini kullandı.

Manisa

Manisa'da hava sıcaklığı 40,4 dereceye ulaştı.

Vatandaşların özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya çalıştığı kentte, cadde ve sokakların sakinliği dikkati çekti.

Bazı vatandaşlar parklarda gölgede dinlenerek güneşten korunmaya çalışırken, çocuklar ise sulama kanalları ve süs havuzlarına girerek serinledi.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, vatandaşlara mecbur olmadıkça 10.00-16.00 saatlerinde dışarı çıkmamaları uyarısında bulunduklarını söyledi.

Serinlemek isteyen vatandaşların havuzları tercih ettiğini bildiren Tay, il genelindeki 56 havuzun denetimlerinin aralıksız yapıldığını kaydetti.

Tay, "Havuzlardan düzenli numune alınarak tahliller yapılıyor. Riskli herhangi durum olduğunda derhal müdahale ediliyor. Vatandaşlarımızın özellikle su kanalları, göletler gibi denetimi olmayan, sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmamış, hayatlarını tehlikeye sokabilecek yerler yerine kurumlar tarafından düzenli takip ve denetimleri yapılan havuzlara girmesini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Muğla

Hava sıcaklığının 45 derece ölçüldüğü Muğla'da, hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verildi.

Sıcaklar nedeniyle çok sayıda kişi deniz kıyısı ve su parklarını, şehir merkezinde kalmak zorunda olanlar ise klimalı ortamları tercih etti.

Yatağan ilçesinden Kavaklıdere ilçesine ulaşımı sağlayan karayolunun yaklaşık 5 kilometrelik bölümünde ise asfalt eridi. Özellikle yük taşımacılığı yapan sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araç sürücüleri, otomobillerine zift bulaştırmamak için yavaş ilerledi. Karayolları ekipleri, erime noktalarına çakıl dökerek araçların kaymasını önledi.

Marmaris ilçesinde hava sıcaklığı 45, deniz suyu sıcaklığı 25 derece ölçüldü. Marmaris Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, yaşlılar ve sağlık problemleri olanların saat 12.00 ile 17.00 arasında sokağa çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

İlçe Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, artan nem ile bunaltıcı sıcakların pazar gününe kadar devam edeceğini bildirdi.

Akyaka, İztuzu Plajı ve Ölüdeniz'deki plajlar da aşırıcı sıcaklar nedeniyle doldu.

Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Bakımevi'nde bulunan yaklaşık 200 köpek de sıcak havadan olumsuz etkileniyor.

Barınakta oluşturulan gölge alanlarda yatan köpekler, zaman zaman hortum ve fıskiyelerle ıslatılarak serinletiliyor. Yavru köpekler su doldurulan leğenlere, büyük köpekler ise barınaktaki havuzlara giriyor.

Hayvan Bakımevi Sorumlusu Veteriner Hekim Görkem Gürkan, AA muhabirine, hayvanların sıcak havalarda rahat edebilmesi için havuzları suyla doldurduklarını, günlük temizliklerini yaptıklarını, tüy yapısı yoğun olanları tıraşladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Marmaris Muğla Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title