Haberler

Ege'de "Kompozit Laboratuvarı" Açıldı

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı'na yeni laboratuvar

Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksekokulu ve Boeing işbirliğinde, Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinin uygulamalı eğitimine katkı sağlamak amacıyla "Kompozit Laboratuvarı" açıldı.

Nitelikli eleman ihtiyacı artan havacılık sektörüne katkı sağlamak için Ege Üniversitesi geleceğe yönelik yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Ege Üniversitesi Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi'nde gerçekleştirilen açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş ve öğretim elemanları katıldı.

EÜ Ege Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi'nde düzenlenen törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, üniversitelerin toplumsal, sosyal ve ekonomik gelişime önemli katkı sağladığını belirtti.

Türkiye'nin havacılık sanayinde ve sektöründe bulunduğu noktadan daha üst evrelere çıkması gerektiğini vurgulayan Vali Toprak, "Türkiye olarak bizim havacılık sektörü noktasında geri kalmamamız gerekiyor. Havacılık sektöründe önemli marka olmuş Boeing'in Ege Üniversitesi ile işbirliğine gitmesini önemli ve kalıcı buluyorum. Havacılık sektörü ülkemizde son yıllarda önemli mesafe kaydetti. İzmir'in geri kalması düşünülemez" diye konuştu.

"GAZİEMİR'DE HAVACILIK FAKÜLTESİ AÇMAK İSTİYORUZ"

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise EÜ'nün Türkiye'nin cumhuriyet sonrası yükseköğretim tarihinin bir belleği, becerisi ve sorumluluğu niteliği taşıdığını dile getirerek, hedeflerinin geleceğe dönük nitelikli insan gücü yetiştirmek olduğunu belirtti. Türkiye'de bu tür insanlara yoğun gereksinim bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, "Vizyonumuz bir fakültedir. Geldiğimiz noktada Boeing'ten bir uçak istiyoruz. Bir Boeing'i laboratuvarımıza istiyoruz. Havacılık sektörü Ulu Önder'in 'İstikbal göklerdedir' saptamasını yaptığı geleceğin sektörüdür. Gaziemir'de havacılıkla ilgili fakülte açmak için yer istiyoruz" dedi.

Kompozit malzemenin geleceğin yeni teknolojisi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz,"Tıp'ın bu kadar gelişmesinde, ilerlemesinde uzay teknolojilerinin ve havacılık sektörünün kaçınılmaz etkisi vardır. Öğrencilerimiz bu materyali yakından tanıyacak, nasıl ölçü almaları gerektiğini öğrendikten sonra da modelleme ve üretim aşamasına geçecekler. Ayrıca ürettikleri parçaların test ve kontrollerini de burada yapabilecekler" diye konuştu.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn ise genç insanların eğitimine katkıda bulunmanın bir ülkenin geleceğine katkıda bulunma anlamını taşıdığını ifade etti. Kompozit malzemenin havacılık sektörünün geleceğine yön verdiğini kaydeden Dunn, güçlü ve hafif olan bu malzemeden üretilen Boeing 787 tipi uçağın yüzde 25 daha az yakıt tükettiğine dikkati çekti.

Havacılıkla ilgili 2009 yılında kümelenmelerin başladığını belirten Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş, nitelikle eleman yetiştirmek için de çalışmaların yapılmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Semih Güneş, "Hava Kuvvetleri tarafından bize eğitim amaçlı bir jet motoru hediye edildi. Havacılıkla ilgili ilk objeyle tanıştık. Daha sonra yine Hava Kuvvetleri tarafından iki tane uçak bize tahsis edildi. 2013 yılında Boeing ile görüşmeler oldu. 5 yıllık bir proje Boeing'le paylaşıldı. Boeing'in destekleriyle bize bir kompresör ve eğitim amaçlı malzemeler alındı. Boeing destekleriyle Kompozit malzemeler konusunda çalışacak teknik elemanları yetiştirmek amacıyla Kompozit Labarutuvarını kurduk" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Toprak, EÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin ile Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn laboratuvarı gezdi.

Kompozit Laboratuvarı Ege Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı'nda kompozit bakım onarım alt yapısının güçlendirilmesi ve bu kapsamda öğrencilerin daha donanımlı olarak yetişmelerine katkı sağlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Türkiye Boeing Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title