Haberler

Ege'de Kayıtlar 1 Dakika Sürüyor

Güncelleme:

Ege Üniversitesi'nde dereceye giren öğrencileri Rektör kaydetti.

Ege Üniversitesi'ne yerleşmeye hak kazanan 9.961 öğrenciden 3000'e yakını kaydını E-Devlet üzerinden elektronik kayıt olarak gerçekleştirdi. Elektronik kaydı tercih etmeyen öğrenciler bizzat üniversiteye gelerek Merkez Kütüphanesi'nde kayıtlarını yaptırıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Semih Ötleş, kayıtların ilk gününde Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'ne gelerek velileri ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Yılmaz 2015 ÖSYS sonucuna göre ilk bine girerek Ege Üniversitesi'ne yerleştirilen ve çoğunluğu Tıp Fakültesini oluşturan öğrencilerin kayıtlarını bizzat kendisi yaptı. Prof. Dr. Yılmaz, aileleriyle birlikte öğrencileri tebrik ederek öğrencilere Ege Üniversitesi'nin 60. yıl rozetini yaktı.

Ege Üniversitesine kayıt için gelen öğrencinin üniversiteye kayıt işlemi yaklaşık 1 dakika sürüyor. Kaydını gerçekleştiren öğrencilere Ege Üniversitesi'nin öğrencisi olduğunu belgeleyen "Öğrenci Kimlik Kartı" veriliyor. Ayrıca kayıtta hiç bekletilmeyen gençlere Rektör, Rektör Yardımcıları ve Daire Başkanlarının seslendirdiği "Öğrenci El Kitabı" cd'si ile "Ozpack" hediye ediliyor.

Her gün iki bine yakın öğrencinin kayıt işlemlerinin yapılacağı Ege Üniversitesi'nde; ilk gün Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi ile Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu'nu kazanan öğrenciler kayıtlarını yaptırdı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYS sonucuna göre yerleşen 9.961, yabancı uyruklu 305, yatay ve dikey geçiş ile gelecek 765, özel yetenek sınavı sonucuna göre 376, lisansüstü 2350 olmak üzere ek kontenjanlar ile birlikte 14.000 öğrencinin Ege Üniversitesi ailesine katılacak.

Elektronik kaydı tercih etmeyen öğrenciler 07 Ağustos 2015 tarihine kadar bizzat üniversiteye gelerek Merkez Kütüphanesi'nde kayıtlarını yaptırabiliyor.

Üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerin lise mezuniyetleri E-Devlet üzerinden MEB aracılığı ile erkek adayların askerlik durumları ise yine E-Devlet üzerinden MSB aracılığıyla sorgulanacağından öğrencilerden kayıt için herhangi bir evrak istenmiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Semih Ötleş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title