Haberler

Ege'de Buruk Kutlama

Ege Bölgesi'ndeki illerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karaman'daki maden kazası sonrası buruk kutlandı.

Ege Bölgesi'ndeki illerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karaman'daki maden kazası sonrası buruk kutlandı. Çoğu kentte kutlamalara katılımın yoğun olduğu gözlenirken; konser, eğlence ve resepsiyonların maden kazası nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. Manisa'da AK Partili iki belediye başkanının, protokolde kendilerine ikinci sırada oturulacak yer verildiğini gerekçesiyle tören alanını terk etmesi göze çarptı. Geçen Ramazan Ayı'nda da İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı sonucu Denizli'de iptal edilen Yalın konserinin, maden kazası nedeniyle tekrar iptali üzücü bir rastlantı olarak dikkati çekti. Uşak'ta alternatif kutlama yapan CHP'liler resmi tören sonrası ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü.

MANİSA

Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah erken saatlerde valilik makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Vali Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile tebrikleri kabul etti. Ardından valilik binasının önünde kutlama programı düzenledi. Tören alanındaki platforma gelen AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile AK Partili Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, protokolde kendilerine ikinci sırada oturacak yer verildiğini görünce töreni terk etti. Törene ayrıca CHP'li ve MHP'li milletvekillerinin katılmayışı da dikkati çekti. Vali Bektaş, Manisa Belediye Başkanı Ergün ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Arslan, vatandaşları selamladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Bektaş, Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden kazasını hatırlatıp üzüntü duyduklarını ve işçilerin kurtulması için dua ettiklerini söyledi.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE SONA ERDİ

Konuşmanın ardından çeşitli okullardan öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Celal Bayar Üniversitesi BESYO Jimnastik Ekibinin gösterisi alkış aldı. 29 Ekim sebebiyle il genelinde düzenlenen çeşitli dallardaki spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından madalya verildi. Kutlama töreni 100 kişilik askeri grup ile 800 kişilik öğrenci grubunun kortej eşliğindeki geçiş töreniyle son buldu.

BALIKESİR

Balıkesir'de 29 Ekim kutlamaları Atatürk Stadı önündeki alanda düzenlenen törenle başladı. Vali Mustafa Yaman, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, vatandaşlar ile öğrencilerin bayramını kutladı. Törene Balıkesir milletvekilleri CHP'li Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş ile MHP'li Milletvekili Ahmet Duran Bulut da katıldı. Karaman'daki maden kazasını hatırlatan Vali Yaman, Karaman'da meydana gelen maden kazasında mahsur kalan vatandaşlarımız için dua ediyorum dedi. Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından geçit törenine geçildi. Vatandaşlar, geçit törenindeki asker, polis ve gazileri coşkuyla alkışladı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de Vali Ahmet Çınar, makamında protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti. Daha sonra Valiliğin önünden geçen kordon boyundaki Kayserili Ahmetpaşa Caddesi'nde tören düzenlendi. Buradaki törene Vali Ahmet Çınar'ın yanı sıra, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Çınar, Boğaz Komutanı Tuğamiral Doğan ve Belediye Başkanı Gökhan'ın askeri araca binerek vatandaşları selamladı. Törenler öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterilerinin ardından resmi geçit ile sona erdi. Ayrıca bu akşam Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek fener alayı, kordon boyundaki havai fişek gösterimi ile ünlü şarkıcı Nilüfer konseri, Karaman'daki maden kazası nedeniyle iptal edildi. Valilik tarafından verilecek 29 Ekim resepsiyonunun da iptal edildiği açıklandı.

MUĞLA

Muğla'da kutlamalar, Vali Amir Çiçek'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Atatürk Stadyumu'nda devam eden programda Vali Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik ile CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, askeri araç üzerinde vatandaşları ve öğrencileri selamladı. İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. 10 bin kişi kapasiteli stadyuma yaklaşık 1500 kişinin geldiği görüldü. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından program, tören geçişiyle sona erdi.

BODRUM

Bodrum'da Cumhuriyet Bayramı, Bodrum şehir stadında düzenlenen programla kutlandı. Karya Çiçekleri Halk Oyunları ekibinin Teke Zortlatması oyunu büyük beğeni kazandı. Grup Harmandalı, Çökertme oyunlarını sergilerken, küçük çocuklar da ellerinde Türk bayrakları ile tribünleri doldurdu. Törenlerde müzikal dans gösterileri, eğlenceli oyunlar ile Bodrum'daki Gökhan Tepe konserleri iptal edildi, fener alayı yürüyüşünün ise yapılacağı belirtildi. Tören liseli öğrencilerin Cumhuriyet devrimlerini yansıtan pankartlar, dev Atatürk ve Türk bayrakları açmaları ile sona erdi. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle birçok tatil sitesi dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri astı.

AYDIN

Aydın'da kutlamalar, Vali Erol Ayyıldız'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Erol Ayyıldız, Aydın Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Muharrem Akça, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Vali Ayyıldız, Albay Akça ve Başkan Çerçioğlu birlikte halkı selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törenlerde; Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden kazası nedeniyle gün boyu eğlenceli tüm program ve gösterilerin iptal edildiği duyuruldu. Vali Ayyıldız, daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporcu ve öğrencileri ödüllendirdi. Sadece şiirlerin okunduğu törenlerde, ellerindeki Türk Bayraklarıyla resmi geçit törenini gerçekleştiren öğrenciler büyük coşkuya neden oldu. Resmi geçit töreninin ardından bu yıl ilk kez düzenlenen spor ve sanat etkinlikleriyle program sürdü. Atatürk Kent Meydanı'nda kurulan farklı spor ve sanat dalları ile ilgili tanıtım stantlarını dolduran gençler, branşlarıyla ilgili gösteriler yaptı. Vali Ayyıldız, Albay Akça ve Başkan Çerçioğlu'nun da yakından ilgilendiği gençler, spor branşlarındaki başarılarıyla göz doldurdu.

DENİZLİ

Denizli'de 29 Ekim kutlamaları Valilik önünde başladı. Binlerce Denizlili ellerinde Türk bayrakları, Atatürk'ün fotoğraflarının bulunduğu flama ve posterlerle Gazi Bulvarı'nı tıklım tıklım doldurdu. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, askeri bir aracın üzerinde Gazi Bulvarı'nda seyir halinde iken halkın bayramını kutladı. Öğrenciler şiir okudu. Askerler, sivil toplum örgütleri ve öğrenciler resmi geçiş töreninde büyük alkış aldı. Herhangi bir engeli bulunmayan ve Altı Nokta Körler Derneği'nin kortejine giren Atatürk posteri taşıyan emekli öğretmen Alaaddin Ulukış, polis tarafından kortejden çıkarıldı, nedeni öğrenilemedi.

YALIN KONSERİNDE ÜZÜCÜ RASTLANTI

Denizli Valiliği tarafından Dedeman Park Otel'de verilecek Cumhuriyet Resepsiyonu'nun Karaman'da yaşanan kaza nedeniyle iptal edildiği bildirildi. Ayrıca Delikliçınar Meydanı'nda akşam düzenleneceği açıklanan Yalın konseri de Karaman'daki maden kazası nedeniyle iptal edildi. Geçen Ramazan ayında da İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı sonucu Denizli'deki Yalın konseri yine iptal edilmişti.

UŞAK

Uşak'ta Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen törene Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Seddar Yavuz, tören konuşmasının ardından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verdi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçit töreni ile sona erdi. Ermenek'te yaşanan maden kazasına değinen ve üzüntülerini dile getiren Vali Yavuz, Cumhuriyet Bayramını coşku ile kutladığımız bu güzel günde Ermenek'teki elim maden kazası yüreklerimizi burkmuştur. Devletimiz tüm imkanları mahsur kalan madenciler için seferber edilmiştir. Yaşanan kaza nedeniyle ilimizde bu akşam düzenlemeyi planladığımız resepsiyonu iptal ediyoruz dedi.

UŞAK'TA CHP'DEN ALTERNATİF KUTLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ise törenin ardından il teşkilatı önünde toplanarak ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Anıtı'na yürüdü. Alternatif kutlama yapan partililer anıt önüne çelenk koydu.

MUĞLA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaman 29 Ekim Ege Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title