Haberler

Ege'de Bugün Fırtına, Yarın Çok Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Kıyı Ege'de bugün etkili olan fırtınanın, yerini çok kuvvetli yağışa bırakması bekleniyor Lodos fırtınası nedeniyle bölge genelinde toz taşınımının, yarın da yağışın getirdiği olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu.

Kıyı Ege'de bugün etkili olan fırtınanın, yerini çok kuvvetli yağışa bırakması bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde hava sıcaklığı düne göre 2-3 derece artarak, 18-20 derece civarında seyrediyor.

Çanakkale- Bodrum arasında rüzgar, güney ve güneybatıdan 8 ila 10, akşam 7 ila 9, gece 6 ila 8, yarın 5 ila 7 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Dalga yüksekliği, 4 ila 5, açıklarda ise 6 metre dolayında olacak.

Lodos fırtınası nedeniyle bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden toz konsantrasyonundaki artışın, düşük hava kalitesine neden olması bekleniyor.

Ayrıca fırtına nedeniyle başta soba zehirlenmeleri, ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Öğleden sonra Kuzey Ege'de etkili olmaya başlayacak yağışların, yarın Çanakkale il geneli, İzmir ve Manisa'nın kuzey ilçeleri, Balıkesir'in kuzey ve batı batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), yerel olarak çok kuvvetli (51-75 mm) olacağı tahmin ediliyor.

Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Bodrum İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title