Haberler

Ege'de 5 Günde 376 Kaçak Yakalandı

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Ege Denizi'ndeki beş günlük devri görevi sırasında Yunan adalarına kaçmaya çalışan 376 kaçak yakalandı.

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Ege Denizi'ndeki beş günlük devri görevi sırasında Yunan adalarına kaçmaya çalışan 376 kaçak yakalandı.

30 Mart'ta Aydın ili Didim ilçesi Tekağaç açıklarında lastik bot içinde 37 Suriye uyruklu erkek göçmen yakalandı. 31 Mart tarihinde Bodrum ilçesi Gümüşlük önlerinde fiber tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen ihbarı üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik botundaki yetkililer Fırtına L 09 isimli fiber tekne içerisinde 13 erkek, 4 kadın ve 1 kız çocuk olmak üzere Suriye uyruklu toplam 18 göçmeni gözaltına aldı.

Aydın'ın Didim İlçesi ise 31 Mart günü tam dört ayrı bot ve tekne son anda yakalandı. Didim Taşburun balıkçı barınağı önlerinde lastik botta Suriye uyruklu 6 erkek göçmen yakalandı. Aynı gün ve yerde bir başka lastik botta 24 erkek, 4 kadın ve 1 erkek çocuk olmak üzere Suriye uyruklu toplam 29 göçmen yakalandı. Aynı gün Didim Tekağaç önlerinde lastik botta 35 erkek ve 1 çocuk olmak üzere toplam 36 Suriye uyruklu erkek göçmen gözaltına alındı. Yine aynı gün ve yerde bir başka lastik botta 29 erkek, 5 kadın, 4 erkek çocuk ve 3 kız çocuk olmak üzere 40 Suriye ve 1 Irak uyruklu toplam 41 göçmen yakalandı.

1 Nisan'da Çanakkale ili Ayvacık ilçesi önlerinde lastik bot içerisinde 6 erkek, 5 kadın, 4 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere Afganistan uyruklu toplam 16 göçmen yakalandı.

1 Nisan'da Muğla'nın Marmaris ilçesi Koca Ada üzerinde bir grup göçmenin bulunduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik ekibi 12 erkek ve 1 kadın olmak üzere toplam 13 Suriye uyruklu göçmeni gözaltına aldı.

Yine 1 Nisan'da Aydın'ın Kuşadası ilçesi Milli Park önlerinde lastik bot içinde 30 erkek, 7 kadın, 3 erkek çocuk ve 3 kız çocuk olmak üzere 27 Suriye, 7 Somali, 5 Yemen, 2 Eritre ve 1 Irak uyruklu toplam 42 göçmen yakalandı.

1 Nisan tarihinde Muğla ili Bodrum ilçesi Akyarlar önlerinde lastik bot içerisinde 26 erkek, 6 kadın ve 1 kız çocuk olmak üzere 31 Suriye, 2 Myanmar uyruklu toplam 33 göçmen yakalandı.

2 Nisan tarihinde Didim Tekağaç Burnu önlerinde lastik bot içerisinde 26 erkek, 2 kadın, 2 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere 23 Afganistan, 8 Myanmar uyruklu toplam 31 göçmen yakalandı.

2 Nisan tarihinde Bodrum Ortakent önlerinde lastik bottaki 13 erkek, 6 kadın, 11 erkek çocuk ve 5 kız çocuk olmak üzere Suriye ve Filistin uyruklu toplam 35 göçmen yakalandı.

2 Nisan'da İzmir'in Menderes ilçesi Özdere önlerinde lastik bottaki 15 erkek, 8 kadın, 1 erkek çocuk, 1 kız çocuk olmak üzere 6 Suriye, 6 Eritre, 9 Komoros Adaları, 1 Filistin, 3 Mali ve 1 Senegal uyruklu toplam 25 göçmen yakalandı.

3 Nisan'da da İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı açıklarında lastik bot içerisinde 13 erkek ve 1 kadın olmak üzere 11 Suriye, 3 Afganistan uyruklu toplam 14 göçmen yakalandı.

Bu yılın ilk üç ayında Ege Denizi'nde yaşanan 98 olayda, 2759 düzensiz göçmen kurtarılmış, 10 göçmen kaçakçısının yakalandığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Denizi Suriye Bodrum Didim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title