Haberler

Ege Bölgesi'nin İlk Çocuk Trafik Eğitim Pisti Manisa'da Açıldı

Manisa Belediyesi'nin Güzelyurt Mahallesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi mevkiinde hizmete kazandırdığı Çocuk Trafik Eğitim Pisti'nin açılışı, törenle gerçekleştirildi.

Törene Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Nursel Ustamehmetoğlu, Serpil Çakır, Taner İçöz, Türkan Köroğlu, Belediye Meclis üyeleri, Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Altan Alkan, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Milli Eğitim Şube müdürleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

"PARK TAM DONANIMLI"

Tören alanında bulunan herkesi tek tek selamlayan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, alanda bulunan çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, sohbet etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz yaptı. Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın 6 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu, 98 metrekare kapalı eğitim alanı bulunduğunu belirten Deniz, "Parkımızda 6 adet akülü araç ve 6 adet bisiklet bulunmaktadır. Parkımızda ayrıca 225 adet trafik levhamız, 1 üst geçidimiz, 2 tünel, 1 sinyalize kavşak ve 1 hemzemin geçidimiz bulunmaktadır. Aynı anda 40 çocuğumuza nazari ve tatbiki eğitim verilebilecektir" dedi.

3 KURUM ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Manisa Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle parkın hayata geçirildiğini de belirten Deniz, ilgili kurumların görevleri hakkında davetlilere bilgi verdi. Deniz, "Parkı her zaman kullanılır durumda tutmak ve bakımını yapmak belediyenin görevi. Parktaki eğitimleri vermek üzere konusunda tecrübeli yeteri kadar trafik polisi görevlendirmek Emniyet Müdürlüğü'nün görevi. Okul öncesi çocukların ve ilk ortaöğretim öğrencilerinin yararlanacağı şekilde planlama yaparak tüm okullara duyurulmasını sağlamak da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevi" dedi.

"AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR"

Deniz'in ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Ekim ayında hizmete kazandırdıkları Çocuk Trafik Eğitim Pisti'nin resmi açılış törenini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ergün, "Bu eserimizde tüm ekipmanlarımız hazırdı, ancak prosedürleri bugün itibariyle bitirdik. Bugün çocuklarımıza trafik eğitimini daha bilinçli bir şekilde öğretebilmek amacıyla 'Ağaç yaş iken eğilir' ilkesiyle bu projemizi hayata geçirdik. Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve belediyemiz arasında yaptığımız protokol gereği bu projemizi hayata geçirdik. Ege Bölgesi'nde bir ilk ve Türkiye'de yapılan 5 eğitim parkından biri olma özelliğini taşıyor. Projede o dönem Fen İşleri Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcılığımı yapan Cem Çöllü'ye, altında imzası olan Belediye Başkan Yardımcım Azmi Açıkdil'e ve Park-Bahçe Müdürlüğü başta olmak üzere emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"HER HAFTA AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ YAPIYORUZ"

Sayısı bin 230 olan personel sayısını, bugün itibariyle bin 930'lara ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Ergün, "27 müdürlüğümüz ile birlikte tüm bu hizmetlerimizi yerine getiriyoruz. Çocuklarımızı yarınlara daha özgüvenli, daha sorumluluk sahibi ve bilinçli yetiştirelim ki, geleceğimize daha aydınlık bakalım. Her hafta Manisa'da bir açılış, bir temel atma töreni yapabilmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Yakın zamanda Oda ve Dernekler Projesi'nin temel atma törenini yapacağız. Akmescit Deresi düzenlemesi, Tarık Almış bölgesindeki rekreasyon alanı, Kent Parkı, Ulutepe seyir terasları, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali gibi hizmetlerimizin açılış ve temel atma törenlerini yapacağız. Biz bu hizmetleri yaptıkça, vatandaşlarımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İnşallah daha büyük hizmetleri Manisa'ya kazandırmak bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN HİZMETE TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, pistin açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesti. Açılışın ardından çocuklara top hediye eden Başkan Ergün, daha sonra sembolik trafik eğitimini izledi. Törene katılan veliler, böylesine güzel bir hizmeti Manisa'ya kazandırdığı için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Tören, park önünde çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güzelyurt Mahallesi Cengiz Ergün Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title