Haberler

Ege Bölgesi'ne 25 Milyar Liralık Yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) ile Kütahya'yı çini gibi ince ince işleyeceklerini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) ile Kütahya'yı çini gibi ince ince işleyeceklerini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerini kapsayan EGEGEP ile 4 bin 547 projenin Egelilerin hizmetine sunulacağını açıkladı.

Bu 25 milyarlık yatırım ile Kütahya'nın da fazlasıyla nasibini alacağını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"EGEGEP ile Kütahya'yı çini gibi ince ince işleyeceğiz. Bu proje ile 2019 yılı sonuna kadar Kütahya'ya sulamadan içmesuyuna, hidroelektrik enerjiden dere ıslahlarına, ağaçlandırmadan tabiat turizmine, meteorolojik gözlem ağına kadar birçok dev eseri hayata geçireceğiz. Tamamlanan ve tamamlayacağımız 55 adet baraj, gölet ve 55 adet sulama tesisi ile 382 bin 250 dekar araziyi suya kavuşturacağız. Bölge çiftçisinin cebine yılda 160,5 milyon lira ilave para girmesini sağlayacağız. 2015-2019 yılları arasında Kütahya, Emet, Domaniç, Hisarcık ve Simav ilçelerine ait 26 adet köye yılda toplam 6,5 milyon metreküp içme suyu temin edeceğiz. EGEGEP ile 2019 yılı sonuna kadar bölgeye 6 adet içmesuyu tesisi daha kazandıracağız. Hizmete alacağımız bu tesislerle 71 bin 232 kişiye ilave içmesuyu temin edip, ayrıca 73 dereyi ıslah ederek, 11 bin 478 dekar araziyi de taşkınlardan korumuş olacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Kütahya İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title