Haberler

Ege Bölgesi'ndeki Barajların Doluluk Oranı

Güncelleme:

Temmuz ayı itibarıyla Aydın, Denizli ve Muğla'daki baraj ile göletlerde geçen yıl yüzde 75 olan doluluk oranı, bu yıl aynı dönemde yüzde 63 olarak gerçekleşti.

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ege Bölgesi'ndeki üç ilde bulunan baraj ve göletlerdeki su doluluk oranlarında, geçen yılın temmuz ayına göre ortalama yüzde 12 düşüş görüldü.

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'nden aldığı verilere göre, müdürlüğe bağlı Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki baraj ve göletlerde geçen yıl 15 Temmuz itibariyle ortalama yüzde 75 olan doluluk oranı, bu yılın aynı döneminde genel olarak yüzde 63 olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin en önemli barajları arasında yer alan Çine Adnan Menderes Barajı'nda 2013 Temmuz ayında yüzde 86 olan doluluk oranı, bu yıl aynı dönemde yüzde 48 gerçekleşirken, Denizli ilindeki Cindere Barajı yüzde 99 ile en yüksek doluluk oranına sahip baraj olarak kayıtlara geçti.

-Göletlerin durumu

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı göletlerde de geçen yılın temmuz ayına göre doluluk oranı yüzde 8 düşüş yaşandı.

Aydın'da bulunan Hıdırbeyli Göleti'nde geçen yıl temmuz ayında yüzde 95 olan doluluk bu yıl yüzde 90 gerçekleşirken, Denizli Tavas Göleti'nde geçen yıl yüzde 89 olan doluluk yüzde 78'e, Muğla Kazan Göleti'nde ise yüzde 59 olan doluluk bu yıl yüzde 32'e geriledi.

-"Endişe edilecek durum yok"

Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, baraj ve göletlerdeki su seviyesindeki azalmanın, tarımsal sulamada sıkıntı yaratmayacağını belirtti.

Bu yıl yağışların yeterli geldiğini ifade eden Posacı, "Sadece Söke'de küçük bir sıkıntımız olmuştu ancak bu sıkıntı da aşıldı. Çiftçilerimiz sulamalarını yapıyor. Bu yıl için sorun yaşanmayacak" dedi.

Aydın, Denizli ve Muğla'daki baraj ve göletlerde 2013 ve 2014 temmuz ayları doluluk oranları şu şekilde:

Baraj-Gölet Adı Doluluk Oranı (%) 2013 2014 (Aydın) Çine Adnan Menderes 86 48 Kemer Barajı 68 66 İkizdere 67 58 Topçam 64 37 Yaylakavak 71 67 Karacasu 66 76 (Denizli) Işıklı Gölü 62 63 Adıgüzel 80 61 Cindere 96 99 Vali Recep Yazcıoğlu 79 78 Tavas-Yenidere 83 74 (Muğla) Akköprü 68 76 Geyik 87 60 Mumcular 76 45 Bayır 95 89 Akgedik 82 44

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Aydın Muğla Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title