Haberler

Efsanevi Klarnetçi Giora Feidman Hayranlarıyla Buluştu

İSTANBUL (AA) - Arjantinli klarnet sanatçısı Giora Feidman ve Rastrelli Cello Quartet, 5. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında müzikseverlerle buluştu.

İSTANBUL (AA) - Arjantinli klarnet sanatçısı Giora Feidman ve Rastrelli Cello Quartet, 5. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey Salonu'nda sahne alan 80 yaşındaki Feidman, konseri izlemeye gelenlere teşekkür ederek, "Zor zamanlar geçiriyoruz. Günümüzde insanlığın ruhunun, ruhani gıdalara ihtiyacı var. Müzik de bu gıdaları sağlamanın en güzel yolu. Biz de müzikle bu güzel gıdaları sağlıyoruz. Hep birlikte her zaman müzikle buluşalım. Bu akşam da çok güzel bir akşam. Sizlerle olmaktan çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Klarnet ve bass klarnet solo performansları da sergileyen Feidman'a konserde, Rastrelli Cello Quartet, Kira Kratzoff, Sergio Drabkin, Mikhail Degtjareef ve Kirill Timofeev eşlik etti.

İki bölümden oluşan konserde Feidman ve topluluk, "Carmina Burana", "Donna Donna", "Moanin", "Freilach For My Love", "To My Friend Michele", "Take Five", "Low Ring in the Deep" ve "Bublischki" isimli parçaların da yer aldığı 17 eseri yorumladı.

Müzik çevrelerince klarnet müziğinin "yaşayan efsanesi" olarak tanımlanan sanatçı, bugüne kadar 40'tan fazla albüme imza attı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title