Haberler

Efsanenin Peşine Düştü Ve "'Toprak Bastı" Altınlarını Arıyor

Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Kozyörük beldesinde, bir madenci, geçmiş yıllarda Gelibolu'dan Trakya'ya geçiş noktası olarak kullanılan bölgede eşkıyaların aldığı iddia edilen "ayak bastı" altınlarını aramaya koyuldu

Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Kozyörük beldesinde, bir madenci, geçmiş yıllarda Gelibolu'dan Trakya'ya geçiş noktası olarak kullanılan bölgede eşkıyaların aldığı iddia edilen "ayak bastı" altınlarını aramaya koyuldu. Madenci, resmi izinle başlattığı kazıyı jandarma eşliğinde yürütüyor.

Madenci, beldeye bağlı Yenidibek köyü Demirkapı mevkinde, inandığı efsane üzerine, yasal izinlerini alarak kazı işlemlerini başlattı. Kazı çalışmaları jandarma ve müze yetkilileri nezaretinde devam ediyor.

Yenidibek köyü azası Hüseyin Bilgen, yaptığı açıklamada, altın aranılan bölgenin 1400'lü yıllarda Gelibolu'dan Trakya'ya geçiş yolu olduğunun bilindiğini ve bu geçiş yolundan eşkıyaların ayak bastı parası adı altında altın topladığı efsanesinin anlatılmakta olduğunu söyledi.

Bilgen, kazıya başlayanların hikayeye inanarak bu yola başvurduklarını ve kazı sonucunu tüm köyün merakla beklediğini kaydetti.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title