Haberler

Efsane Pehlivan Taşçı: "Kemerin Aslında 2001 Yılında Bana Ait Olması Lazımdı"

Kırkpınar’ın efsane pehlivanlarından Ahmet Taşçı, kendisinden sonra 17 yıldan beri altın kemerin ebedi sahibi çıkmadığını belirterek, altın kemerin 2001 yılında kendisinin hakkı olduğunu söyledi.

Kırkpınar'ın efsane pehlivanlarından Ahmet Taşçı, kendisinden sonra 17 yıldan beri altın kemerin ebedi sahibi çıkmadığını belirterek, altın kemerin 2001 yılında kendisinin hakkı olduğunu söyledi.

Güreş esnasında hakeme sinirlenerek rakibinin elini kaldırarak güreşten ayrıldığını ifade eden Taşçı, "Bu kemer o dönemden beri kaldı. Bizim de ahımız kaldı herhalde hala kalmaya devam ediyor. Tabi bu kemeri hak etmek için mücadele veren Recep Kara, Mehmet Yeşilyeşil ve Ali Gürbüz gibi kardeşlerimizin benim ahım var, ben ah ettim gibi bir şey düşünmedim. İstemem de Allah korusun. Ama böyle uzun süre kalması böyle söylentilere sebep oldu. Bu duruma ben bile inanmaya başladım" dedi.

"BU YIL BAŞPEHLİVANLARDA ÇEKİŞMELİ MAÇLAR BİZLERİ BEKLİYOR"

Efsane başpehlivan Taşçı, geçen yıl Ali Gürbüz'ün diğer rakiplerine göre bir gömlek üstün olduğunu belirterek, "Gürbüz kemeri alabileceğini gösterdi. Bugün aynı şartlarda bir pehlivanımız yok. Bugün aşağı yukarı 8-10 civarında favori görüyorum. Bu favorilerin son 8 güreşçi aralarına kalmaları ile çok çekişmeli maçlar olacağını tahmin ediyorum. Son 10 yıl itibariyle çekişmeli bir Kırkpınar'ı yaşayacağız. Bugün pehlivanlarımızın performansı bana göre 2000 ile 2010 yılları arasına göre daha iyi diye düşünüyorum. Son 10 yılda ata sporumuzun oyunlarını göremiyoruz. Bundan seyirci de muzdarip. Geleneği ile oynuyorlar, genetiği ile oynuyorlar. Çünkü zamanı çok kısalttılar, kuralları değiştiriyorlar, bu da güreş seyircisini çok üzüyor. Son 10 yıldır, yağlı güreşin oyunlarını göremez olduk. Bu üzücü aslında, yağlı güreşin özüne dokunmadan değiştirilmesinden yanayım. Bizim zamanımızda biliyorsunuz, süre 1 saatti. Tabi bu süre içerisinde yağlı güreş oyunları ile birbirlerini yenebiliyordu. Bu da güzel bir seyir oluyordu. Bugün onları göremiyoruz, genelde sahamızda minder ağırlıklı pehlivanlar oluştuğu için onların da baskısıyla minder federasyonu olduğu için süreyi kısaltarak puanlamaya gitmeye uğraşıyorlar. Bu süre kısalınca puanlama gitmek istemeleri ve 1 puan alarak güreşi bitirmeleri yağlı güreş için büyük bir kayıptır. Yağlı güreşçilerimiz atalarından gördükleri oyunlarla ve aynı şartlarda hazırlanarak sahaya çıkıyorlardı. Bu son yıllarda teknolojiye bulaştıklarını düşünüyorum, bu teknoloji de herhalde doping olaylarını getiriyor diye düşünüyorum" diye konuştu.

"2015 YILINA HAZIRLANARAK KELALİÇO'NUN REKORUNU KIRMAK İÇİN ER MEYDANINA ÇIKACAĞIM"

Taşçı, Kelaliço'nun rekorunun peşinde olduğunu belirterek, "Tabi benim başıma şansız bir kaza geldi, ben onu kaza olarak nitelendiriyorum. Güreşlere 1-2 yıl ara vermek zorunda kaldım. Kelaliço'nun rekoru olan 56 yaşına kadar güreşmesini ben 57 yaşına kadar kırmak istiyordum. Bu 57 yaşta seneye doluyor. 2015'de inşallah sağlık durumum iyi ama çalışmam eksik tabi, bunu da bu yıldan itibaren çalışıp hazırlanıp, seneye kadar Kelaiço'nun rekorunu kırmak için tekrar er meydanına çıkacağım" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ahmet Taşçı Recep Kara Kırkpınar Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title