Haberler

    Efsane Kapanıyor!

    Efsane oyunlarıyla büyük ün kazanan dev oyun stüdyosu, şok bir kararla tarih oluyor!

    Electronic Arts cephesinden gelen haberlere göre oyun firması, Maxis'in ana merkezi olan Emeryville stüdyosunu kapatıyor. Maxis, SimCity, The Sims ve Spore gibi oyunlarla tanınıyordu.

    Maxis, hayatına 1987'de simülasyon oyunlarıyla başlamıştı. Sim serisinin 1990'larda ün kazanmasıyla firma, EA'nın en önemli dört geliştiricilerinden biri haline geldi. Firma 1997'de EA tarafından satın alındı. Maxis, 2013'te SimCity'nin çevrimiçi çalışan bir sürümünü yayınlamış, ancak bu sürüm bazı teknik sıkıntılar yaşamıştı. Daha sonra yayınlanan Sims 4 de hayal kırıklığına yol açmıştı. Kapanmada yaşanan teknik sorunların ve başarısızlıkların etkisinin olup olmadığı bilinmiyor.

    SimCity, Spore ve Galactic Adventures gibi oyunların tasarımcılığını yapan Guillaume Pierre'ın , son zamanlarda çıkan kapanma dedikodularını doğrulamış oldu:

    "Eğlenceli 12 sene geçirdik, ancak ışıkları kapatıp anahtarı kapının altına bırakmanın zamanı geldi. #RIPMaxisEmeryville"

    EA ise henüz Maxis'le ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Bu gelişmenin SimCity ve diğer Maxis oyunlarının geleceğini nasıl etkileyeceği de şimdilik belirsiz.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title