Haberler

Efsane Gökyüzü Muhabirinin Adı Bir Parka Verildi

Güncelleme:

Adana'da Hava Oyunları Festivali'nde gösteri yaparken kullandığı "Pitts" tipi uçağının yere çakılması sonrası kaybettiğimiz efsanevi gökyüzü muhabiri Murat Öztürk'ün adı Beylikdüzü Marina'da bir parka verildi.

"Murat Öztürk Yaşam Parkı" adı verilen park West İstanbul Marina adlı şirket tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan park hizmete açıldı. West İstanbul Marine Müdürü Fuat Çimen, Murat Öztürk'ün kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu ve anısını yaşatmaki için böyle bir parka adını verdiklerini söyledi.

Murat Öztürk ile geçmiş yıllara dayanan bir dostlukları olduğunu ölümünün de kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Çimen, "Aramızdaki dostluk nedeniyle buranın, buradaki projenin gelişimini göstermek amacıyla hava fotoğraflarını çekip bizle paylaşıyordu. Murat abi havacılığı bize sevdirdi. West İstanbul Marina olarak buradaki projemizde Murat Abimizin adını ölümsüzleştirmek istedik. Onun adını yaşatmak için böyle bir parka adını verdik" diye konuştu.

Parkın içinde çocuk parkı, oturma grupları ve açık havada spor yapılabilecek aletlerin olduğunu belirten Çimen, insanların yaşam için çocuklarıyla birlikte vakit geçirebileceği bir parkı tasarladıklarını kaydetti. Parkın yapımına özel önem verdiklerinin altını çizen Çimen parkla ilgili bir ayrıntıyı ise şöyle anlattı: Murat Öztürk'ün anısına yaptırdığımız bu parktaki ağaçları özel olarak seçtik. Özellikle 'erguvan' ve 'oya ağaçlarını' tercih ettik. İlkbahardan yaza kadar çiçeğini eksik etmeyen erguvan ve yaz aylarında çiçeğini eksik etmeyen oya ağacı seçerek onun hep anımsadığımız çiçek gibi gülüşünü parka gelen herkes, her zaman görsün istedik."

Çimen, şirket olarak insanlığa hizmet etmiş kişilerin isimlerini sosyal sorumluluk projeleri kapsamında değerledirmeye devam edeceklerini söyledi. Öte yandan parkın girişinde efsanevi gökyüzü muhabiri ve pilotu Murat Öztürk'ün uçak içinde çekilmiş bir fotoğrafıyla biyografisinin yazılı olduğu tabela dikkat çekiyor. Parkın peyzajının ve çevre düzenlemesinin özel olarak yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title