Haberler

Efsane Dizi Bizimkiler'in Halis'i Şimdi Tanınmaz Halde

Güncelleme:

Bir döneme damga vuran Bizimkiler dizisinde "Halis" karakterine hayat veren Ali Uyandıran'ın aradan geçen zamanda saçları ve sakalları ağardı.

90'lı yılların efsane dizisi "Bizimkiler"de "Halis" karakterini canlandıran oyuncu Ali Uyandıran, yıllar sonra ortaya çıktı.

"USTA OYUNCULAR CİDDİYE ALINMALI"

TRT ekranlarında uzun yıllar yayınlanan "Bizimkiler" dizisinde "Halis" karakterini canlandıran oyuncu Ali Uyandıran, "Genç ve popüler oyuncularla çalışılması gayet normal fakat yaşayan usta oyuncuların desteği televizyon ve sinema sektöründe ciddiye alınmalı." dedi.

Uyandıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1990'lı yıllarda yayınlanan "Bizimkiler" dizisinde halkın kendisini canlandırdıklarını söyledi.


"ÇOK DİZİ VAR AMA AZI İŞ YAPIYOR"

Usta oyuncuların günümüzde dizi ve sinema yapımlarında güçlükle yer bulduğunu belirten Uyandıran, şöyle devam etti: "Bir diziyi yıllarca ayakta tutarak izlenir halde televizyonda barındırmak çok güç. Şimdilerde birçok iş 'Bizimkiler' gibi değil. Komşuluk ilişkilerini anlatan, hakikaten apartmanda herkesin birbirini tanıdığı, öğretmene sevgi ve saygıyı, kapıcı kültürünü, Türk aile yapısını net bir şekilde ortaya koyan bir iş yapmışız. Günümüzde bu bağlamda halkı televizyon ekranlarına bağlayacak çok dizi yok. Hatta şöyle diyebiliriz; çok dizi var ama azı iş yapıyor çünkü geçmişten günümüze gelen ve yaşayan usta oyuncuları bu yapımlarda göremiyoruz."


"ÇOK GÜZEL GEÇMİŞİMİZ VE KÜLTÜRÜMÜZ VAR"

Popüler kültürün, şöhret olmak isteyen birçok insanı hızla zirveye çıkarıp ardından aşağı çektiğini söyleyen Uyandıran, Türkiye'de animasyon bakımından çok başarılı işler çıkarıldığını vurguladı. Bu bakımdan çok iyi senaryolar ortaya konulduğunu anlatan Uyandıran, "Bir kere çok güzel bir geçmişimiz ve kültürümüz var. Çok başarılı işler çıkartılabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.


"SENARYOLAR BİZİ ZORLASIN"

Ali Uyandıran, Yeşilçam oyuncularına Türk sinemasının bir vefa borcu olduğunu belirtti. Bir oyuncu 10 yıl aynı karakteri canlandırınca bu rolün o kişinin üzerine yapıştığına ve sonrasında yapımcıların başka bir projede aynı tiplemeyi beklediğine dikkati çeken Uyandıran, şunları kaydetti: "Ben ve benim gibi tiyatro kökenli oyuncular, istiyoruz ki senaryolar bizi zorlasın, yeni yüzler, karakterler olalım. 'Selamsız Bandosu' filminde bir bando şefi gibi olmalıydım, 'Bizimkiler' dizisinde hafif saf bir çocuğa bürünmeliydim. Oyuncu, verilen karaktere girer ve konu kapanır. Umuyorum ki yine eski kültürlerimizi yaşatacak, usta oyuncuların da bulunduğu, genç başarılı oyuncuların da bulunduğu güzel işler yapabiliriz. Genç ve popüler oyuncularla çalışılması gayet normal fakat yaşayan usta oyuncuların desteği televizyon ve sinema sektöründe ciddiye alınmalı. Devletimizin bu anlamda destekleri oluyor. Faydalanmak, sanatın peşinden koşmak gerekiyor. Ancak bu sayede Türk sinemasını daha ileriye taşıyabiliriz."





Kaynak: Haberler.com / Magazin

Ali Uyandıran Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

KARGA:

DAHA NE OLMASINI BEKLİYORDUN Kİ. HÖLLÖ HÖLLÖ ADAM ZATEN YAŞLIYDI. ASIL DUMKOF SENMİŞSİN. .

4
3
yanıtYanıtla
BBBBBBBBBBBBBBB:

Ulan ne salak adamlar be ağarır tabı saçı sakalı aradan 2002 de kı dızı 2016 dayız aradan 14 sene geçmış 14 sene önceki halıyle aynı kalırmı şimdi ne salak adamlar yav

4
0
yanıtYanıtla
x:

2002 değil 90 ların başı

yanıt0
yanıt0
Zafer ünal:

Halis rolunde bence mükemmeldi. Hele her sıkıştığında baba baba diye cağirmasi cocukluk masumiyeti rolunu cok iyi yapti.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title