Haberler

Efsane Değil Gerçek Deniz Kızı

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Doğuştan İki Kolu Olmayan, Ancak Balıkların da Kolları Olmadığını Fark Ederek Başladığı Yüzme Sporunda Büyük Başarılar Elde Eden 6 Yaşındaki Sümeyye Boyacı'ya Onur Ödülü Verdi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, doğuştan iki kolu olmayan, ancak balıkların da kolları olmadığını fark ederek başladığı yüzme sporunda büyük başarılar elde eden 6 yaşındaki Sümeyye Boyacı'ya onur ödülü verdi.

'ENGELLİ' DENİZ KIZI                         

      

Vali Çalışıcı, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Amine Aygistova ve iş adamı Erdoğan Ercan ile Sümeyya Boyacı'yı yüzme eğitimi gördüğü otelin havuzunda antrenman yaparken izledi.

Sümeyye Boyacı'nın başarılı çalışmaları ve hayat sevinciyle engelsiz olduğunu ispatladığını ifade eden Çalışıcı, şöyle konuştu:

“Sümeyye'nin azmi ve çalışma hırsı bizleri çok duygulandırdı. Özürlülerin de büyük başarılara imza atabileceğini bize ispatladı. Ayakları ile resim yapan Sümeyye artık yüzüyor. Umarım ileride büyük başarılara imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil eder. İnsanlar kolları veya ayakları olmayanlara (engelli) diyorlar. Fakat Sümeyye, tüm başarıları ve hayat sevinciyle buna itiraz ederek, (ben engelsizim) diyor. Bizler Sümeyye'nin hayatındaki başarıların devam etmesi için onun her zaman kolları olmaya hazırız.”

Kadir Çalışıcı, Aygistova ve iş adamı Erdoğan Ercan'ın desteği ile Boyacı'nın bir otelin havuzunda yüzme dersleri aldığını anımsatarak, iki ayda eğitmen Çiğdem Abaza'nın gözetiminde yüzmeyi öğrenip başarılı çalışmalarında bulunan Sümeyye Boyacı'ya onur ödülü verdi.

“DENİZ KIZI OLMAYA KARAR VERDİ”

Aygistova da mucizelerin imkansız olmadığını, bunun için sadece istemekten çok çalışmak gerektiğini belirterek, Sümeyye'nin bunu başardığını kaydetti.

Ailenin ilk çocuğu Sümeyye Boyacı'nın bir gün annesi Semra Boyacı'ya “Benim kollarım neden yok anne?” diye sorduğunu öğrendiğini anlatan Aygistova, şunları söyledi:

“Anne Semra, kızına (Doğduğunda seni bana göstermek istemediler. Ben seni görmek için, doğumhaneye gittim. Doğumhanede çok çocuk vardı. Hepsinin kolları ve ayakları vardı. Hepsi güzeldi. Ama ben seni hemen tanıdım. İşte bu benim kızım dedim. O, güzel gözlerinle bana gülümsüyordun) demiş. Bu diyaloğu Sümeyye hiç unutmuyor.”

Aygistova, Sümeyye'nin 4,5 yaşındayken ayaklarıyla ilk kez çiçek resmi çizdiğini anımsatarak, “Masallara olan tutkusundan dolayı kendi hayal gücüyle yarattığı masal kahramanlarını çizmeye başlayan Sümeyye'nin hayal gücü Türk Hava Yollarına (THY) kadar ulaştı. Şu anda bir resmi THY müzesinde bulunuyor. Bir gün odasındaki akvaryuma dikkatli olarak baktığında balıkların kollarının olmadığını fark eden Sümeyye, onlar gibi yüzüp deniz kızı olmaya karar verdi ve yüzme sporuna başladı” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title