Haberler

Efqm Değerlendiricileri Tarsus'ta

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi’nin Avrupa Mükemmellik Yolculuğu, EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Değerlendiricileri saha ziyaretini gerçekleştiriliyor.

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi'nin Avrupa Mükemmellik Yolculuğu, EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Değerlendiricileri saha ziyaretini gerçekleştiriliyor. İngiltere, İrlenda, İspanya, Danimarka ve Türkiye'den gelen değerlendiriciler, 29 Nisan 2016 Cuma gününe kadar sürecek olan saha ziyaretinde Tarsus Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde görecekler.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen açılış toplantısında ilk olarak Tarsus hakkında konuklara bilgi sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şevket Can, EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü sürecinin Tarsus'a ve Tarsus Belediyesi'ne hayırlı olmasını diledi.

Konuklara,10 yıllık tarihi ile dinlerin, medeniyetlerin ve kültürlerin buluşma merkezi, Akdeniz'in incisi Tarsus'ta ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Başkan Can, yaptıkları sürekli iyileştirmeler sonucunda sundukları hizmetlerle Tarsus'u nakış nakış işlediklerini söyledi. Can, "1994-2014 yılları arasında dört dönem yani 20 yıl Belediye Başkanlığı yapan ve 2014 yılı Mart ayından itibaren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen, Sayın Burhanettin Kocamaz'ın talimatıyla 2002 yılında kalite çalışmalarına başladık. Benim de, 1997 yılından bu yana memur, müdür ve başkan yardımcılığı görevlerini yaparken içinde bulunduğum bu çalışmalarda; özdeğerlendirme yapmaya, vatandaş ve çalışan memnuniyetini ölçmeye, sunduğumuz hizmetleri verilerle yönetmeye başladık. Yaptığımız sürekli iyileştirmeler sonucunda sunduğumuz hizmetlerle Tarsus'u nakış nakış işledik. Kurumsal mükemmellik anlayışı ile işlerimizi daha ciddi Planlamaya, daha başarılı Uygulamaya, uygulama sonuçlarını Kontrol etmeye ve kontroller sonucunda Önlemler almaya başladık. Kısacası PUKÖ döngüsünü hayata geçirdik, hizmet kalitemizi sürekli arttırdık. Kalite ve mükemmellik yolculuğumuzda basamakları bir bir çıkarak; Türkiye'de Mükemmellik Büyük Ödülü alan ilk ve tek belediye olduk. 2002 yılında Türkiye Kalite Derneği'ne (KalDer) üye olarak çalışmalara başladık. 2013 yılında Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandık" dedi.

Yapmayı planladıkları büyük projeleri de hayata geçirmek üzere durmadan, yorulmadan çalıştıklarını kaydeden Başkan Can, "Tarsus'ta bugün itibariyle 179 mahalle ve bu mahallelerde Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre 326.063 insan yaşamaktadır. Tarsus, nüfus itibariyle Türkiye'nin 55 ilinden daha fazla nüfusa sahip bir ilçedir. Hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projelerin yanında, hizmet kalitemizin sürekli arttırılmasına katkı sağlayan, kalite ve mükemmellik çalışmaları kapsamında 2015 yılında EFQM'e üye olduk. Üye olduktan sonra özdeğerlendirme çalışmamıza devam ederek, iyileştirme projelerimizi belirledik ve hayata geçirmek üzere çalışmalar yaptık. Bu süreçte gerekli eğitimleri de aldık. Başvuru dokümanımızı çalışanlarımızın katkılarıyla hazırlayarak ödül başvuru takvimine göre EFQM'e teslim ettik. Sürecin bu haftaki aşamasında ise şu anda açılış toplantısını gerçekleştirdiğimiz Saha Ziyareti ile uygulamalarımız EFQM değerlendirme ekibi tarafından yerinde görülecektir. Sürecin sonunda değerlendirme ekibi tarafından hazırlanacak ve mükemmellik yolculuğumuza çok değerli katkıları olacak geri bildirim raporunu şimdiden dört gözle beklemekteyiz" şeklinde konuştu.

Belediye çalışanlarına seslenen Başkan Can, "Bu hafta bizimle birlikte olacak değerlendirme ekibine bu süreçte yardımcı olmanızı, kurumumuzu, yönetim şeklimizi, mükemmelliğe bakış açımızı ve kurumsal mükemmellik kültürümüzü doğallık ve açıklıkla ortaya koymanızı rica ediyorum" dedi.

Başkan Can, "Değerli konuklar, gönüllü olarak yaptığınız bu hizmeti takdir ettiğimi, kurum ve kuruluşlara sağladığınız katkıyı önemsediğimi belirterek, ülkemize, ilçemize ve belediyemize tekrar hoş geldiniz diyor, bu süreçte kolaylıklar diliyorum. Emekleriniz için şimdiden, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. EFQM Mükemmellik Ödülü sürecinin Tarsus'a ve Tarsus Belediyesi'ne hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" ifadesini kullandı.

İngiltere'den gelen baş değerlendirici Barrie Howard ise Tarsus'ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Howard, "Değerli katılımcılar, hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ederiz. EFQM'in evrensel dil olarak İngilizceyi kabul etmiş olmasına seviniyorum, çünkü Türkçe terimler bildiğiniz gibi zor onun için İngilizce konuşuyor olmak beni mutlu ediyor. Kendim ve ekibim adına burada bizi ağırladığınız ve göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Ekibim ve ben burada sizlerle birlikte olduğumuz için sizin mükemmellik yolculuğunuza katkıda bulunacağımız ve bu değerlendirme sürecini beraber yürüteceğimiz için mutluyuz ve gurur duyuyoruz. Ekip olarak bu sürecin mükemmellik yolculuğunuza katkıda bulunması için elimizden geleni yüzde 100 yapacağımızdan emin olmanızı isteriz" dedi.

Değerlendiriciler hafta sonu kadar bütün birimlerle görüşerek, çalışmalar hakkında bilgi alacaklar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Can Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title