Haberler

Efkan Ala: Demokrasiyi Deneyin Vazgeçemeyeceksiniz

Güncelleme:

Geceyi geçirdiği Erzurum'dan helikopterle Karaçoban ilçesine geçen İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç eşlik etti. Vali Ahmet Altıparmak ile İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün de geldiği Karaçoban'da Bakan Efkan Ala coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Belediye önündeki Cumhuriyet Caddesinde toplanan yaklaşık 500 kişiye hitap eden Efkan Ala'ya özellikle kadın ve çocuklar sevgi gösterisinde bulundu. Vatandaşların açtığı 'Demokrasiyi deneyin vazgeçemeyeceksiniz' yazılı pankarta dikkat çeken Bakan Efkan Ala, şunları söyledi: "Demokrasiyi deneyin vazgeçemeyeceksiniz Burada bence 30 Mart seçimlerinin ne anlama geldiğini çok güzel ifade eden, sadece bugünün değil basın mensubu arkadaşlarıma da söylüyorum. Bakınız Karaçoban'dan haykıran sese bakınız. Demokrasiyi deneyin vazgeçemeyeceksiniz. Bu 30 Mart seçimlerine manşet olarak geçecek, damgasını vuracak bir ifadedir. Burayı görüp de sizin için mücadele vermemek mümkün mü? Biz biriz aynı şeyleri hissederiz. Ama bizi anlamayanlar bizim gücümüzü hafife aldılar. Ama inanın onlar (pankartı kast ederek) şöyle bir cümleyi kuramazlar."

"ANKARA'DA DÖRT BÜKLÜM OLABİLİR MİYİZ?"

Vatandaşa karşı mahcup olmamak için Allah'a dua ettiğini anımsatan Efkan Ala, "Değerli kardeşlerim bakın şu manzarayı görüp ben de sizi kardeşimden ayırabilir miyim? Bizim kavgayı bitirecek kardeşlik projemizi, çözüm sürecimizi ortaya koyduğumuzda, Türkiye barajı geçecek dediğimizde, uluslararası bir takım faaliyetlerin odakların Türkiye içindeki yandaşları harekete geçip bizim önümüzü kesmelerinin anlamı ne olur? Arkadaşlarım 'dik dur eğilme' diyor. Biz burada 'dik' duracağımıza söz verip Ankara'da dört büklüm olabilir miyiz? Siz burada dik durdukça, biz dimdik dururuz evelallah" diye konuştu. İçişleri Bakanı Efkan Ala, 2003'te Batman'a Vali olarak gittiğinde bazılarının "Kürtçe bir türkü söyleyebilir miyim?" diye sorduğunu anımsattı. Onlara "Niye söyleyemeyesiniz" diye yanıt verdiğine dikkati çeken Efkan Ala, bugünlere getiren Ak Partinin önünü kesmek istediklerini bildirdi. Bakan Efkan Ala'ya Karaçoban Belediye Başkanı Sedat Gümüş'ün kırmızı kadife kutu içinde verdiği fincanı alanda bulunan kadınlardan 60 yaşındaki Şakire Alagöz'e verdi. Boş kırmızı kadife kutuyu alan 22 yaşındaki Pınar Derdiyol ise bunu çeyiz sandığına koyacağını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen ise vatandaşlara 15 dakikada pişen Karaçoban fasulyesinin reklamını yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaçoban Efkan Ala Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title