Haberler

EFK Aralık Takvimi Çocukları Mühendis Yapacak

Güncelleme:

Engineering For Kids'de (EFK) Aralık ayı boyunca kimyadan uzay ve havacılığa, makineden elektriğe kadar birbirinden farklı mühendislik öğretileri, hafta sonu atölye çalışmalarıyla çocuklar ile buluşacak.

4–14 yaş arası çocukların yaş gruplarına göre farklı sınıflarda katılabileceği eğitimler kapsamında; 3 Aralık Cumartesi Sevimli Macun, 4 Aralık Pazar Periskop, 11 Aralık Pazar El Feneri ve Oobleck, 17 Aralık Cumartesi Lunapark Treni, 18 Aralık Pazar Oyun Hamuru, 25 Aralık Pazar Paraşüt, 31 Aralık Cumartesi is Kar Küresi atölyeleri gerçekleştirilecek. EFK eğitim takvimlerini www.engineeringforkidstr.com adresinden takip edebilirsiniz.

Amerika'da açıldığı 2009 yılından itibaren dünya çapında 150'den fazla noktada binlerce çocuğa ulaşan Engineering For Kids (EFK), çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlıyor.

Çocukları bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden EFK'da çocuklar STEM metodu ile mühendislik tasarım süreçlerini eğlenceli aktiviteler eşliğinde uygulayacaklar. Kimya Mühendisliği atölyesinde maddelerin fiziksel özelliklerini inceleyecek, Makine Mühendisliği atölyesinde aynaların yansıma özelliklerini inceleyerek farklı mekanik özelliklere sahip bir makine tasarlayacaklar. Uzay ve Havacılık atölyesinde paraşütün, Elektrik atölyesinde ise el fenerinin çalışma prensiplerini öğrenip, deneyimleme şansı bulacaklar

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title