Haberler

Efes Kongre Merkezi Açılıyor

Güncelleme:

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Günay: "Eser nitelikleriyle sadece İzmir ve Aydın için değil, bütün Ege Bölgesi ve hatta bütün Doğu Akdeniz için çok önemli bir yeni ...

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, resmi açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Efes Kongre Merkezi'nin nitelikleriyle sadece İzmir ve Aydın için değil, bütün Ege Bölgesi ve hatta bütün Doğu Akdeniz için çok önemli bir yeni kongre turizmi altyapısı oluşturacağını bildirdi.

Günay, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl sonunda büyük ölçüde tamamlanan ve 17 Aralık 2012'de açılış provası yapılan Efes Kongre Merkezi'nin resmi açılışının 30 Ekim'de Başbakan Erdoğan tarafından yapılacağını bildirdi.

Günay, kongre merkezinin "Cumhuriyetin 90. yılında Ege Bölgesi ve Ege turizmi için gerçek bir müjde" olduğunu belirtti. Efes Kongre Merkezi'nin yapımı sırasında 18 kez yerinde inceleme yaptığını ifade eden Günay, şunları kaydetti:

"Bu eser Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin, Aydın Özel İdaresi'nin, Kuşadası Belediyesi'nin ve sayısız teknik insanın emeği sonucunda gerçekleşti. Eser nitelikleriyle sadece İzmir ve Aydın için değil, bütün Ege Bölgesi ve hatta bütün Doğu Akdeniz için çok önemli bir yeni kongre turizmi altyapısını oluşturuyor. Önceki yıllarda tamamladığımız Aydın, Akhisar, Milet Müzeleri, yapımına başladığımız Çanakkale Troya, Uşak, Afyon, Milas yeni müzeleri ve sponsor katkısıyla planladığımız Manisa, Denizli, Fethiye Müzeleri ve sayısız ören yeriyle Ege Bölgesi dünya kültür turizminin önemli merkezlerindendir.

İzmir de arazi sorunun çözülmesiyle bu müzelerin en görkemlilerinden birine kavuşmak için gün saymaktadır. Bu yeni ve görkemli kongre merkezinin bütün bu potansiyeli dünyanın önemli bilgi sahiplerine ve kanaat önderlerine tanıtmak yolunda çok önemli bir katkı yapacağına yürekten inanıyorum. Efes Kongre Merkezi'ne emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Efes Kongre Merkezi 3 bin 500 kişilik büyük salonu ve çeşitli boyutlardaki diğer salonlarıyla aynı anda 10 bin kişinin toplantı yapabilme imkanları ve yaklaşık 10 bin metrekarelik açık ve kapalı fuar alanlarıyla Doğu Akdeniz'in en büyük kongre ve kültür merkezi niteliğini taşıyor. - İzmir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ertuğrul Günay İzmir Efes Ege Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title