Haberler

Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi Hizmete Açıldı

Efeler BelediyesimTemizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi ve 7 bin 300 metre karelik yol düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Efeler BelediyesimTemizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi ve 7 bin 300 metre karelik yol düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Efeler Belediyesi tarafından Kocagür Mahallesi'nde içerisinde benzin istasyonunun bulunduğu, araçların bakım, onarımının yapılabileceği ve prefabrik çalışma alanlarının bulunduğu, 67 araç ve 370 personel ile hizmet verecek olan 6 bin 124 metre kare büyüklüğündeki Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi ile 7 bin 300 metre kare yol hizmete açıldı. Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve Eşi Gülay Özakcan, Başkan Yardımcıları, CHP Aydın Milletvekili Adayı Fulya Üstündağ, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Kocagür Mahalle Muhtarı Orhan Akrancı, birim müdürleri, Temizlik İşleri personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan çocuklar tarafından ellerinde Türk Bayrakları ve 'Mesut Başkan' tezahuratları ile karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Özakcan, "Büyükşehir yasamızla birlikte yeniden oluşan bir yerel yönetim yapımız doğdu. Bu yapı içerisinde temizlik hizmetlerimizde ilçe belediyelerimiz yükümlülüğü ve görevi olarak yasada yerini aldı. Geldiğimiz günden beri biz ilçemizin temizliğini hiç aksatmadan devam ettik ve ediyoruz. Efeler ilçesi olarak oturacak mekanımız, belediye hizmet binamız bile yoktu. Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimler öncesinde Aydın'ın büyükşehir statüsü kazandığından dolayı seçimlerle birlikte kapatılan İl Özel İdare'nin malları bir komisyon tarafından paylaştırıldı. Seçimler öncesinde Efeler Belediyesi olarak bu komisyonda var olmadığımız ve dikkate alınmadığımız için temizlik şantiyemiz bile yoktu. Bildiğiniz gibi diğer tüm ilçelerimizde temizlik işleri, fen işleri şantiyesi gibi tüm şantiyeler mevcut. Tabi bu şantiyeyi gerek Efeler ilçesi olarak gerekse bu hizmeti sürdüren EGE-TEM Şirketi olarak ihtiyaç vardı. Şirket bu sahayı alarak, kısa zamanda bu şekle getirerek temizlik araçların temizlendiği, servislerinin yapıldığı ve çalışan işçi kardeşlerimizin de hareket noktası olan bu şantiyeyi sizlerle birlikte açma imkanı yarattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. En başta herkesten çok da haklarını ödeyemeyeceğimiz işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Konuşmasının sonunda son aylarda ülkemizde yaşanan terör olaylarına değinen Özakcan, "Yükselen terör olayları, katliama dönüşen ulusça yaşadığımız acılar hepimizi derinden yaralıyor. Tüm asker, polis, sivil şehitlerimizi rahmetle anıyor, Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Teşkilatımıza ve tüm ulusumuza da başsağlığı diliyorum. Bu acıların artık ülkemizde bir daha yaşanmamasını, bu acılardan ulusça kurtulmamızı temenni ediyorum. Dilerim önümüzdeki seçimlerden sonra demokrasimizi geliştirdiğimiz, daha sağlıklı yönetim yapılarımıza kavuşuruz" diye konuşarak açılışa katılan herkese teşekkür etti.

"AYDIN'DA 10 BELEDİYE YÖNETİYORUZ"

Başkan Özakcan'ın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere Aydın'da 10 belediyenin CHP'li başkanlar tarafından yönetildiğini hatırlattı. Halka hizmet etmekten dolayı gurur duyduklarını ifade eden Tezcan, "Aydın genelinde hangi siyasi partiden olursa olsun halkımıza hizmet eden tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Aydın'da bizim belediye başkanlarımızın hizmetleriyle alnımız ak, yüzümüz ak. Kendilerine bu çaba ve emekleri nedeniyle de ayrı bir teşekkür borcumuz var. Arkadaşlarımız bütün imkanları en verimli şekilde kullanarak, halkın ayağına giden, halka dokunan ve bire bir temas eden, onlara tepeden bakmayan bir yerel yönetim anlayışımız var. Daha çok imkan, kaynak ve yetki istiyoruz. Bütün yerel yönetimlerimizin bu noktada merkezi hükümetten çok daha fazla destek beklediklerini biliyoruz. Türkiye'de demokrasinin temeli olan yerel yönetimlerin hizmet imkanlarını geliştirmenin ve önünü açmanın Türkiye'nin geleceği açısından önemli olduğuna inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye'de belediyelere, yerel yönetimlere bu anlayışla bakan bir iktidar görev başına gelir ve Türkiye'nin yeni yönetim anlayışında hep birlikte daha çok kaynakları yerinde kullanabilen ve hizmet etmek isteyen belediye başkanlarımıza bütün imkanları açan bir sistemi yerleştiririz" şeklinde konuştu.

TEZCAN'DAN BAŞKAN ÖZAKCAN'A TEŞEKKÜR

Başkan Özakcan'a teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Tezcan, "Efeler'de hizmetleriyle vatandaşın yüzünü güldüren başta Belediye Başkanımız Mesut Özakcan olmak üzere, bütün belediye çalışanlarına teşekkür ediyor şantiyenin hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından şantiye için kurban kesilerek dua edildi. Açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte kesen Başkan Özakcan, şantiyeyi gezerek yetkililerden yapılan hizmetler hakkında bilgi aldı. Tören açılışa katılanlarla birlikte yenilen yemeğin ardından son buldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Mesut Özakcan Bülent Tezcan Aydın Yerel Haberler

title