Haberler

Efeler Belediyesi İsimleri Parklarda Yaşatıyor

Efeler Belediyesi toplu park açılış töreni ile Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz parkı başta olmak üzere üç adet parkı Efeler halkının hizmetine sundu.

Efeler Belediyesi düzenlediği toplu park açılış töreni ile Zeybek Mahallesi'nde Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, Girne Mahallesi'nde Ali Erdoğan ve Kemer Mahallesi'nde Yıldız Kenter isimlerinin verildiği üç parkın açılışını gerçekleştirdi.

Zeybek Mahallesi Zeybek 4. Cadde'de yapılan toplu açılış törenine, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Çamoğlu, CHP Efeler İlçe Başkanı Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, Efeler Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri, Efeler Kent Konseyi kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

"Sessiz dünyanın sesi olmak adına" işaret dili eğitimini başarıyla tamamlayan Efeler Belediyesi personelinin hazırladığı gösteri ile başlayan tören renkli görüntülere sahne olurken açılış konuşmasını da Başkan Mesut Özakcan yaptı. Şehir ve insan açısından parkların çok büyük önemi olduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Parklar kentlerimizdeki duvarsız, çatısı evlerimizdir. Parklarda yorgunluğumuzu atar huzuru soluklarız. Parklarımız çocuklarımızdan gençlerimizden yaşlılarımıza, zenginimizden fakirimize kadar hepimizin huzur bulduğu ve ihtiyaç duyduğu ortamlardır. Parklar kent ortamının stres dolu yaşamından uzaklaşmamızı sağlayacak mekanlardır. Bu yönü ile parkların ihtiyacı sağlık ve mutlu toplum oluşturmanın zorunlu bir gereğidir. Sağlıklı bir kent ortamında yeşil alan ve parklarda kişi başına 9 metrekare ihtiyaç vardır. Bu rakam Aydın'da 2'yi geçmeyen oran ve rakamlardadır. Bu anlamda Aydın'da yeşil alan ve parklara çok ihtiyaç var. Bize gelen talepler doğrultusunda Efeler Belediyesi sınırları içinde park yapılabilecek alanları değerlendirerek halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz" dedi.

EMEKTAR MUHTARLARIN İSMİ PARKLARDA YAŞAYACAK

Bu üç parkın bir başlangıç olduğunu ve bundan sonra yapacakları parkların ve yeşil alanların ilk adımını oluşturduğunu vurgulayan Özakcan, "Zeybek Mahallesi'nde açılışı gerçekleştirilen 3 bin 282 metrekareden oluşan ve İstanbul Adliyesi'nde görevi başında teröristler tarafından rehin alınarak şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz ismini, Girne Mahallesindeki 208 metrekarelik parka 1989-2004 yılları arasında muhtarlık yapmış Ali Erdoğan'ın ismini ve Kemer Mahallesi'ndeki 880 metrekarelik parka da Aydınlı tiyatro sanatçısı ve oyuncu Yıldız Kenter'in isimini bu parklarda yaşatmak istedik. Tüm meclis üyelerimize bu yönüyle teşekkür ediyorum. Diğer mahallelerde ismi olmayan parklara da o mahallede geçmişte görev yapmış muhtarlarımızın isimlerini vermeyi meclis kararıyla kabul ettik. Buradan muhtarlarımızın hepsini rahmetle minnetle, saygıyla anıyorum. Bu parkların yapılmasında emeği geçen belediye personelimize teşekkür ediyorum. Daha büyük güzellilerle Efeler kent ilçemizi güzelleştirdiğimiz daha huzurlu ve mutlu ortamları oluşturduğumuz geleceğe umutla baktığımız bir Efeler ilçesi oluşturmaya devam edeceğiz. Bu parklarda Efeler ilçesindeki sakinlerimizin huzur ve mutluluk bulmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kurdele kesimi törenine geçilerek açılışı gerçekleştirilen Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz parkını gezen protokol üyeleri çocuklarla yakından ilgilenirken Başkan Özakcan ise çocukların salıncaklarını salladı ve çocuklarla sohbet ederek parkı beğenip beğenmediklerini sordu. Toplu açılış töreni lokma hayrı ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Mesut Özakcan Mehmet Selim Kiraz Ali Erdoğan Girne Yerel Haberler

title