Haberler

Efeler Belediye Başkanı Özakcan'dan Açıklama

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi’ni kuruluşundan bu yana gerçekeşen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi'ni kuruluşundan bu yana gerçekeşen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Başkan Özakcan, yaptığı açıklamada; "14 ilde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6360/6447 sayılı Kanun'un 6/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren ilçe kurulması ve sınırlarının belirlenmesi başlıklı 2(1) maddesine göre Aydın Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere. Aydın merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan 'Efeler' adıyla ilçe ve aynı adla Belediyemiz kurulmuştur. 30 Mart 2014 öncesinde 6360 sayılı Kanun gereğince devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerini yürütmek üzere kurulan devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu kararlarına göre, Efeler İlçe Belediyesi hizmetlerinde yer almak üzere kısıtlı sayıda personel görevlendirildiği ve kısıtlı sayıda araç tahsis edildiği şartlarda, hizmet binası olarak kullanılabilecek bir bina tahsis edilmediğinden seçim sonrasındaki önemli bir süre hizmet binasının tespiti ve kullanılmaya uygun hale getirilmesi için sarf edilmiştir. Mevcut imkanlar ölçüsünde, Yedi Eylül Mahallemizdeki ESKO işhanımn 3. kat bürolarının kiralanmak suretiyle, belediye hizmet binası olarak kullanılabilmesi için bakımı ve onarımı yapılmış; Devlet Malzeme Ofısi'nden personelin ihtiyacı için gereken büro, kırtasiye ve bilgisayar malzemelerinin alımı gerçekleştirilmiş, yaklaşık bu iş ve işlemler 30-40 günlük bir süreyi gerektirmiştir. İmar hizmetleri yönüyle yapılan öncelikli çalışma ise seçim öncesi Aydın Belediyesi, seçim sonrası Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan arşiv evrakları ile yine belediyemize dahil olan Umurlu, Dalama, Çeştepe, Tepecik, Ovaeğmir beldeleri ve köylerimize ait bilgilerin bulunduğu Aydın İl Özel İdaresinden arşiv bilgilerinin Belediyemize transferi sağlanmış, bunu izleyen süreçte kısıtlı personel ve artan görev alanı ile hizmet verilmeye çalışılmış. Efeler Belediyesi olarak ilk yapı ruhsatı 13.06.2014 tarihinde, 138 sayı ile düzenlenebilmiştir" dedi.

Bugün itibarıyla İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün bütün birimleriyle planlama ve imar durumu birimi, harita servisi, yapı ruhsat ve yapı kullanma servisleri, yapı denetim servis ve ekipleri, kentsel tarama ve numarataj birinin aktif olarak hizmet vermekte olduğunu kaydeden Özakcan, "Planlama ve imar durumu biriminde biriken yoğun taleplere rağmen imar durumu belgeleri yapılaşma faaliyetinde gecikmeye sebebiyet vermeden karşılanmaktadır. Yapı ruhsatı işlemleri için; bugüne kadar yaklaşık 50 adet yapı ruhsat dosyasının incelemeleri tamamlanarak eksikliklerin giderilmesi için yapı denetim şirketlerine iletilmiş, iletilen dosyalarda yapı denetim şirketleri ve proje müellifleri tarafından eksikliklerin tamamlanması halinde geciktirilmeksizin yapı ruhsatları düzenlenmiş, aynı işbirliği ile yürütülen yapı ruhsatına ilişkin işlemlere bağlı olarak gerçekleştirilen kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmesine yönelik taleplerde de herhangi bir duraksamaya meydan verilmemektedir. Benzer şekilde yapı kullanma ruhsatı işlemleri için yapılan başvurular, mahallinde yapılan kontroller sonucunda ruhsat ve eklerine uygunluğu yönüyle herhangi bir aykırılığın bulunmaması halinde ivedilikle karşılanmakta olup. Efeler Belediyesince bu kapsamda işlemi tamamlanan 33 adet yapıya yapı kullanma izin belgesi düzenlenmiştir. Yapı denetim faaliyetlerine yönelik olarak yapı kontrol ekipleri tarafından inşası devam eden veya tamamlanan ancak ruhsat ve eklerine uygunluk yönüyle aykırılığı bulunan tespitler hakkında da Belediyemiz sorumluluğundaki iş ve işlemler ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmektedir. Efeler Belediyesi olarak vizyonumuz, ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkarak, özgün bir kent kimliğinin oluşturulması ve doğaya saygılı, kalitesi yüksek, kırsal özellik gösteren yerleşmelerimizle birlikte sağlıklı yaşam çevrelerinin oluşturulmasıdır. Bu vizyon çerçevesinde yapılacak çalışmalar insan odaklı, etik değerlere saygılı ve katılımcı bir anlayışla, bilimsel ve teknik esaslara uygun olarak yürütülmekte olup, izleyen süreçte kalitesinin niteliğinde ve niceliğinde sağlanacak artışla birlikte Belediyemizden beklenen hizmetlerin en üst seviyede karşılanması hedeflenmektedir. Bu hizmet sürecinde; toplumda bireyden başlayarak, ilgili kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile katılımcı bir anlayışla sağlanacak işbirliği belediyemizin temel önceliği olup, sağlanacak bu işbirliğinde ortaya konacak başarı kentimizin tüm paydaşlarına ait olacaktır" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Mesut Özakcan Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title