Haberler

Efekt Makyajı Kazanç Kapısı Oldu

Gaziantep'te ev hanımı Müjgan Eryazgan, boş zamanlarını değerlendirmek için gittiği makyözlük kursunda kendisini efekt makyajı üzerine geliştirerek, aile bütçesine katkı sağlamaya başladı.

Gaziantep'te ev hanımı Müjgan Eryazgan, boş zamanlarını değerlendirmek için gittiği makyözlük kursunda kendisini efekt makyajı üzerine geliştirerek, aile bütçesine katkı sağlamaya başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursunda boş zamanlarını değerlendirmek için makyaj kursuna katılan 3 çocuk annesi Eryazgan, kursta öğretilenlerden farklı olarak kendisini efekt makyajı üzerine geliştirdi.

Bazı eğlence merkezlerindeki korku evlerinde cansız mankenlere ve dekoratif maskelere efekt makyajı yaparak para kazanmaya başlayan Eryazgan, bu alanda profesyonel olarak çalışmak istiyor.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa başladıktan bir süre sonra yakınlarına eğlence amaçlı makyajlar yapmaya başladığını anlatan Eryazgan, "Önce 'farklılık yapmalıyım.' dedim. Denemeler yaptım, araştırdım, kendimi efekt makyajında ilerletmeye çalıştım." dedi.

Yeğeni başta olmak üzere yakınlarının telkiniyle efekt makyajı hobisini kazanca çevirmeye başladığını belirten Eryazgan şöyle konuştu:

"Hobi olarak makyözlük kursuna başladım, kendimi ilerletince de bunu değerlendirmek istedim. Seramik ve alçı maskelere üzerine hayal ettiklerimi yapıyorum. Bir maskeyi yaklaşık 3 saatte tamamlıyorum. Efekt makyajı, maske manken tasarımı yapıyorum. Eğlence amaçlı korku evleri varmış.

Buralarda efekt yapılmış mankenler, duvarlarda korkunç maskeler yapılıyormuş. Gittik birkaçıyla görüştük. Yaptığım işleri beğendiler. Sonra dekoratif amaçlı, insanları korkutmak için maskeler yaparak başladım. Gençler arasındaki eğlencelerde, partilerde makyaj isteyenler oluyor. Üniversite öğrencilerinin kısa filmlerinde isteyenler oldu. Arkadaşına şaka yapmak isteyenler makyaj yaptırıyor. Ağır ağır ilerliyorum."

Hayali film setleri

Maskeleri tasarlarken çocuklarının da kendisine yardım ettiğini aktaran Eryazgan, "Onlar da alıştılar birlikte çok eğleniyoruz. Hatta bana şaka yapıyorlar. Küçük kızım elimi kestim deyip beni korkutuyor.

Çevremden güzel tepkiler alıyorum. Farklı bir iş yaptığımı söylüyorlar. Bu işte daha da iyi olmak, uzmanlaşmak istiyorum. Film setlerinde çalışmayı çok istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title