Haberler

Edremit'te Uluslararası Ritim ve Dans Kampı Başladı

Kazdağları'nda bu sene 5'incisi organize edilen kampta 80 civarında yerli ve yabancı sanatçı yer alıyor.

Edremit ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen "Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı"na, yerli ve yabancı 80 civarında ritim ve dans sanatçısı katılıyor.

Kazdağları eteklerinde, Edremit Belediyesinin ev sahipliğinde iki hafta sürecek etkinlikte, yurt içi ile Japonya, Kolombiya, Azerbaycan, Rusya, Almanya, Belçika, Avusturya ve Lübnan gibi pek çok ülkeden 80 civarında ritim ve dans sanatçısı yer alıyor.

Kampta müziğin yanı sıra yoga dersleri de veriliyor.

"Mısırlı Ahmet" olarak bilinen Ahmet Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene kampa 16 ülkeden katılım olduğunu söyledi.

Etkinliklere bu yıl da yaklaşık 15 ülkeden 80 civarında amatör ve profesyonel sanatçının katıldığını belirten Yıldırım, "Her gün katılımlar sürüyor. Dünyaca ünlü saksafonist Fabrizio Kassol da kampımızda olacak. Kampımızda müziğin yanı sıra yoga, Taichi, Latin ve Azerbaycan dansları yer alıyor. Bu, tamamen sanat, yoga, dans, ritim armonisinin harmanlanıp geçtiği, yeni şeylerin üretildiği bir kamptır" dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise ilçede böyle bir sanatsal etkinliğin yapılmasından memnuniyet duyduğunu anlattı.

Bunun sadece bir ritim kursu olmadığını vurgulayan Saka, "Bu, dünya çapında önemli bir olaydır. Bunun için değerli hoca Mısırlı Ahmet'e, Edremitliler adına teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek devam ettirme düşüncesindeyiz" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Mısırlı Ahmet Azerbaycan Japonya Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title