Haberler

Edremit'te 'Hava'lı Festival

Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde, Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından gerçekleştirilen 3'üncü Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali'nin 2'inci ayağı Edremit'in Akçay sahilinde yapıldı.

Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde, Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından gerçekleştirilen 3'üncü Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali'nin 2'inci ayağı Edremit'in Akçay sahilinde yapıldı. Gösterileri Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 19'uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu ve Edremit Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi. Akçay Sahil Hudut Kapısı yanındaki etkinliklerde pilotlar, unutulmaz saatler yaşatarak izleyenlerin yüreklerini hoplattı. Uçaklar, kol uçuşları, alçak irtifa, hız ve duman geçişleri gösterileri yaptı. Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 gösteri uçağı 'Solotürk', Akçay Kordonu'nda toplanan kalabalığın alkışları arasında 10 dakikalık gösterisiyle nefesleri kesti. Havacılık kulüplerinin gösterilerinin ardından Romanya'dan gelen 5 uçaklı Hawks Akrobasi Ekibi, sunduğu gösteriyle izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit'i tanıtmak ve turizm gelirlerini artırabilmek için farklı organizasyonlar düzenlediklerini ifade etti. Başkan Saka, Festivalde bölge insanlarımız ve misafirlerimiz farklı bir gün yaşadı ve uçaklarla tanıştı. Komşu ilçe ve illerden birçok kişi bu festivali izlemek için geldi. 10 bini aşkın insanımız havacılık gösterileriyle heyecanlı anlar yaşadı dedi.

Körfez Havacılık Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tanınmış da festivalin öncelikli hedefinin, kamuoyunun havacılığa ilgisini çekmek, sevdirmek, tüm dünyadan havacıları buluşturmak olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÜKÜMÜ

-Akçay sahilinde, festivali izlemek için gelen insanların genel görüntüsü,

-Hava taşıtlarının genel görüntüsü,

-Körfez Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Fahrettin Tanınmış ile röp.

Haber - Kamera Ahmet ERTAN EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

==============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edremit Belediyesi Edremit Körfezi Kamil Saka Akçay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title